Attack στην Ανεργία και την Επισφάλεια

Attack Πάτρας: Τα εργατικά ατυχήματα είναι εργοδοτικές δολοφονίες

Untitled (1)
Η Αttack στην ανεργία και την επισφάλεια-Πρωτοβουλία Πάτρας εκφράζει τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του αδικοχαμένου συναδέλφου Βασίλη Γιαννακόπουλου, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα όταν το δίκυκλο που οδηγούσε συγκρούστηκε με όχημα του δήμου Πάτρας.Ήταν υπάλληλος της εταιρία ταχυμεταφορών ACS και εργαζόταν στο κατάστημα της οδού Νοταρά.
Η εργοδοσία δείχνει για άλλη μια φορά ότι δεν λογαριάζει τίποτα μπροστά στην αύξησή των κερδών της. Αποτέλεσμα αυτής της ασυδοσίας είναι η πίεση στην δουλειά, οι χαμηλοί μισθοί, η ελλιπής ασφάλεια.
Όλοι γνωρίζουν την πίεση που δέχονται οι συνάδελφοι διανομείς κατά την διάρκεια της δουλειάς. Τηλέφωνα, αποδείξεις, τιμολόγια, μηχανική οδήγηση, άγχος και τρέξιμο και όλα αυτά για ψίχουλα! Κάθε φορά που υπόσχονται πιο γρήγορες διανομές και «ανταγωνιστικές τιμές» ξέρουμε πού θα πέσει το βάρος-στις πλάτες μας. Ξεζουμίζουν τις ζωές μας αδιαφορώντας για την ασφάλειά μας. Τα εργατικά ατυχήματα μόνο ατυχήματα δεν είναι-είναι δολοφονίες εργαζομένων!
Η attackΠάτρας ζητά να διευκρινιστούν οι συνθήκες του ατυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες για τον θάνατο του συναδέλφου μας στους πραγματικούς υπεύθυνους.
Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα!
αναδημοσίευση από εδώ
Scroll to Top
Scroll to Top