Attack στην Ανεργία και την Επισφάλεια

Απειλούν με μηνύσεις-θα μας βρουν απέναντί τους

mayor_quimby___the_simpsons___by_frasier_and_niles-d6tlfgt

Με μήνυση απειλεί ο δήμαρχος του Δήμου Μεγάρεων Γρηγόρης Σταμούλης το συντονιστικό αγώνα για την ανακοίνωση που μιλά για τις εγκληματικές ευθύνες του δήμου σε σχέση με το θάνατο του εργαζόμενου, ενώ ο πρόεδρος των εργαζομένων του Δήμου Μεγαρέων Ιερόθεος Καστάνης λέει πως παρόλο που ο ίδιος και η ΠΟΕ ΟΤΑ διαφωνούν με την εργασία των 5μηνων στην καθαριότητα, δεν υπάρχει τίποτα παράνομο σ αυτό.

Θα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον αν δεν ήταν μακάβριο, το πώς προσπαθούν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα συσκοτίζοντας την πραγματικότητα βασιζόμενοι στο ότι η κοινή γνώμη πολλές φορές πιστεύει πως μεταξύ δύο αντικρουόμενων πλευρών η  αλήθεια βρίσκεται στη μέση. Αυτό όμως δεν μπορεί να συμβεί όταν η μία πλευρά λέει κατάφωρα ψέματα.

Ας μας απαντήσουν λοιπόν ο Δήμαρχος και ο πρόεδρος των εργαζομένων:

Ισχύει ή δεν ισχύει ότι ο εργαζόμενος είχε τοποθετηθεί στο συγκεκριμένο πόστο χωρίς σύμβαση οδοκαθαριστή; Δούλευε ή δε δούλευε παράνομα τη νύχτα εκτός του καθορισμένου ωραρίου εργασίας του; Είναι αλήθεια ή όχι ότι φυγάδευσαν κρυφά τον τραυματισμένο εργαζόμενο για να κουκουλώσουν το ατύχημα; Άλλωστε η ανακοίνωση για τον τραυματισμό του βγήκε σχεδόν 10 μέρες μετά το περιστατικό…

Και τελικά, πώς καλύπτονται οι εργαζόμενοι σ αυτά τα προγράμματα από τα εργατικά ατυχήματα; Το Υπουργείο Εργασίας σταδιακά καθόλη τη διάρκεια του προγράμματος εξέδιδε εγκυκλίους που προσπαθούσαν να μπαλώσουν κάποια από τα κενά που αφήνει το καθεστώς μισοεργασίας που βολεύει κυβέρνηση, ΕΕ και δήμους. Αλλάζουν  αυτές οι εγκύκλιοι στην πράξη τη ζωή και την καθημερινότητα των εργαζομένων;

Είναι ή δεν είναι απόδειξη οτι τους αντιμετωπίζουν ως σκλάβους και σκουπίδια το ότι την πέφτουν με απειλές για μηνύσεις σε απολυμένους πενταμηνίτες; Αυτό είναι απόδειξη ενοχής για μας, αλλά και στα μάτια όλων των εργαζομένων. Οι απειλές αυτές του Δημάρχου με μηνύσεις στο συντονιστικό αγώνα δείχνει ακριβώς το φόβο τους μπροστά στον οργανωμένο κόσμο της εργασίας που διεκδικεί την ίδια του τη ζωή. Οι απολυμένοι πεντάμηνοι δεν είναι μόνοι τους. Η καρδιά όλων των εργαζομένων χτυπά στο δικο τους αγώνα, όπως χτυπά στον αγώνα ενάντια στην εργοδοτική αυθαρεσία της Teleperformance, όπως χτυπά στον αγώνα ενάντια στην ανεργία. Ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του σωματείου τα βάζουν με όλο το μαχητικό εργατικό κίνημα. Και στη συνείδηση όλων των εργαζομενων θα καταδικαστούν. Πραγμα χειρότερο από καταδίκη σ’ όλα τα δικαστήρια του κόσμου.

Αν νομίζουν ότι μπορούν να μας τρομάξουν, κάνουν τεράστιο λάθος.

Είμαστε πιο αποφασισμένοι από ποτέ.

Scroll to Top
Scroll to Top