Attack στην Ανεργία και την Επισφάλεια

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ! ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.

ccc91ff38c23310af7655cc0a1c7ad72.w600.h340.z1Με αφορμή την μην αναγνώριση των αδειών στον δήμο Βριλησσίων οφείλουμε να κάνουμε ορισμένες επισημάνσεις .

Δεν  θα ρωτήσουμε κανέναν δήμαρχο αν θέλει να μας δώσει άδειες. Πρόκειται για κεκτημένο των εργαζομένων στην κοινωφελή εργασία. Εξάλλου  πλέον δεν υπάρχει καν η δικαιολογία ότι δεν έχει σταλεί η υπουργική απόφαση.

Δεν θα μας αναγκάσουν να διαπραγματευτούμε για ένα δικαίωμα που κερδήθηκε μετά από αγώνες.Ενώ ήδη κάποιοι συνάδελφοι απολύονται από την δουλειά , ο δήμαρχος υποστηρίζει ότι δεν ξέρει τίποτα για τις άδειες. Να τον ενημερώσουμε λοιπόν ότι οι άδειες έχουν αναγνωρισθεί  και η εγκύκλιος έχει σταλεί στους δήμους. Αυτό σημαίνει με άλλα λόγια ότι αυτή την στιγμή ο κος. Δήμαρχος διαπράττει ποινικό αδίκημα.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι Δήμαρχοι όπως και οι Υπουργοί δυσκολεύονται να μας αντιμετωπίσουν ως εργαζόμενους με δικαιώματα. Δεν αμφιβάλαμε ότι θα τους διευκολύναμε αν δεν απαιτούσαμε άδειες , αν δεν διεκδικούσαμε ενιαία μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα ή ακόμη καλύτερα αν συνεχίζαμε να δουλεύουμε χωρίς αμοιβή μέχρι να προσληφθούν  νέοι  “ωφελούμενοι” .

Παρόλα αυτά εμείς δεν θα αρκεστούμε στα ψίχουλα που μας παραχωρούν. Οι άδειες είναι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα μας ενώ δεν αποτελούν παρά την αρχή στην διεκδίκηση εργασίας με την πλήρη έννοια του όρου. Εργασίας με δικαιώματα , αξιοπρεπή μισθό και   ασφαλίση.
Ας υπενθυμίσουμε λοιπόν στον κο Μανιατογιάννη αλλά και σε όσους Δημάρχους επιλέγουν να σταθούν απεναντί μας, ότι δεν εχουν να αντιμετωπίσουν μεμονωμένες περιπτώσεις ατόμων που ζητούν “προνόμια” αλλά το οργανωμένο συλλογικά και μαζικό σώμα των ανθρώπων στην κοινωφελή εργασία που διεκδικεί τα αυτονόητα δικαιώματα του.

 

ΑTTACK στην ανεργία και την επισφάλεια

Τηλ. Επικοινωνίας: 6987802255 

https://attack.org.gr

againstmodernslavery@gmail.com

 

Scroll to Top
Scroll to Top