Attack στην Ανεργία και την Επισφάλεια

Συνέλευση ATTACK Δευτέρα 27 Απριλίου, 19.00 στα γραφεία του ΣΜΤ

comune12

Συνέλευση ATTACK Δευτέρα 27 Απριλίου, 19.00 στα γραφεία του ΣΜΤ (Ερμού και Φωκίωνος 11, Σύνταγμα)

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΗΣ attack 21/04/2015

Η συζήτηση στο Συντονιστικό διεξήχθη στο πολιτικό φόντο των διαπραγματεύσεων Κυβέρνησης-«Εταίρων» και του νέου Νομοσχεδίου για τα εργασιακά. Χωρίς γίνει διεξοδική ανάλυση, πρέπει να οι πολιτικές εξελίξεις σε κεντρικό επίπεδο να αποτελέσουν αντικείμενο της συζήτησης της ερχόμενης συνέλευσης. Κοινή εκτίμηση και βάση αυτής της συζήτησης ήταν η πεποίθηση ότι χωρίς την πίεση του κινήματος και του κόσμου του αγώνα κάθε υπόσχεση για παροχές, περισσότερο επικοινωνιακό χαρτί αποτελεί και προσπάθεια εύρεσης συμμαχιών και άμβλυνσης των αντιδράσεων στα λαϊκά στρώματα, παρά μια συντεταγμένη προσπάθεια για αλλαγή της πολικής υπέρ των εργαζομένων.

Για την Πρωτομαγιά αποφασίστηκε από το Συντονιστικό η συμμετοχή της attack με πανό και μπλοκ καθώς και η στήριξη της συγκέντρωσης του Μουσείου η οποία συσπειρώνει ένα δυναμικό με αυτοτελή πολιτικά και οργανωτικά χαρακτηριστικά τα οποία οριοθετούν μια διαφορετική λογική για το εργατικό κίνημα και τους αγώνες, κομμάτι της οποίας θεωρούμε ότι είναι η συλλογικότητα μας.

Όσο αναφορά την σύσκεψη (22/4) σωματείου Δήμου – εργατικής λέσχης – attack στην εργατική λέσχη της Ν. Ιωνίας για την οργάνωση της παρέμβασης στα Κοινωφελή, βάλαμε σα στόχους την επαφή με σωματεία των ειδικοτήτων των ωφελούμενων, την διοργάνωση κινητοποίησης – απεύθυνσης για το ενιαίο μισθολόγιο, την χαρτογράφηση και τη διερεύνηση της μαζικοποίησης του αγώνα και το άνοιγμα σε γύρω περιοχές(Φιλαδέλφεια- Ηράκλειο). Στόχοι οι οποίοι συμπεριλαμβάνονταν, και με αναβαθμισμένο τρόπο μάλιστα στην κουβέντα από τον σχεδιασμό του σωματείου του Δήμου. Από την σύσκεψη στην εργ, Λέσχη Ν. Ιωνίας παρουσιάστηκε η ανάγκη για σύνδεση με τους 22.000 από τους 50.000 ωφελούμενους που δεν έχει αναφορά το σωματείο του Δήμου. Εκεί πρέπει η attack μαζί με την εργ. Λέσχη να παίξει καθοριστικό ρόλο.

Αποφασίστηκε η διεξαγωγή . Η προπαγάνδιση τόσο της Πρωτομαγιάς όσο και των Κινητοποιήσεων για την Κυριακάτική αργία στις 3 Μαΐου και η κινητοποίηση στο Υπ. Εργασίας στις 8 Μαΐου να είναι συστηματική. Παράλληλα πρέπει να διαφημιστεί η εκδήλωση της attack στις 2 Μαΐου (19.00, αμφ. Γκίνη) και να γίνει μαζικό «άνοιγμα» σε σωματεία, εργ. Λεσχες και συλλογικότητες..

Στη συνέλευση πρέπει ακόμα, κατά τη γνώμη του Συντονιστικού να οργανωθούν νέες συσκέψεις των ομάδων εμπορίου και τηλεπικοινωνιών και να χαραχτεί συγκεκριμένα η παρέμβαση μας στα διάφορα μέτωπα(ΜΚΟ- Δάφνη, voucher τουρισμού κλπ).

Scroll to Top
Scroll to Top