Attack στην Ανεργία και την Επισφάλεια

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΣΥΛΟΥ! – ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8/3 στις 10ΠΜ!

0a616961525dc57faedc971d85e8aa8c_LΣε επίσχεση εργασίας έχουν προχωρήσει από τη Δευτέρα οι περίπου 200 συμβασιούχοι στην υπηρεσία ασύλου, όπως αποφάσισαν στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου τους, για να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους, καθώς αδυνατούν να επιβιώσουν, έχοντας παραμείνει ήδη τρεις μήνες απλήρωτοι. Οι συνεχείς καθυστερήσεις στη καταβολή των δεδουλευμένων στο παρελθόν δεν ξεπεράστηκαν, παρά τις υποσχέσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Μεταναστευτικής πολιτικής, ώστε να περιορίσει τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν μέσα στο 2017.

Όπως αναφέρουν στο Δελτίο Τύπου τους, παρά την αναγνώριση του «ζητήματος» της μισθοδοσίας από μέρους του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και παρά τις συνεχείς υποσχέσεις για κανονικοποίηση των πληρωμών, η κατάσταση δεν έχει εξομαλυνθεί, με αποτέλεσμα οι συμβασιούχοι να οδηγούνται σε οικονομική εξουθένωση, μη δυνάμενοι/ες να ανταποκριθούν στα καθημερινά έξοδα, στα έξοδα μετακίνησής από και προς την εργασία τους, ούτε στην πληρωμή των οφειλόμενων μισθωμάτων στην περίπτωση όσων εργάζονται εκτός της μόνιμης κατοικίας τους.

Στην κατ’ επανάληψη οικονομική δυσχέρεια που βιώνουν, προστίθενται οι δυσχερείς και πιεστικές συνθήκες εργασίας, οι ελλιπείς συνθήκες υγιεινής στους χώρους εργασίας, οι περικοπές ημερομισθίων σε περιπτώσεις απουσίας λόγω ασθένειας και η μόνιμη εργασιακή επισφάλεια, η οποία είναι πιο έντονη μετά τις μαζικές απολύσεις έμπειρου προσωπικού ορισμένου χρόνου το Δεκέμβριο του 2017, που άφησε κενό στην Υπηρεσία ασύλου επί 3 μήνες (!) και μετά την προαναγγελία νέων απολύσεων που δρομολογούνται για το Μάιο του 2018.

Ταυτόχρονα, κυρίαρχο ζήτημα αναδεικνύεται το θέμα της εργασιακής επισφάλειας στην οποία ζούνε οι συμβασιούχοι καθώς οι 100 απολύσεις το Δεκέμβριο ’17, που αναφέρονται παραπάνω, είναι οριστικές. Αποδεικνύεται «παραμύθι» η δυνατότητα να επαναπροσληφθούν με τη νέα προκήρυξη 135 συμβασιούχων. Η κυβέρνηση υλοποιώντας την μνημονιακή της συμφωνία με την ΕΕ για την ανακύκλωση των ελαστικά εργαζόμενων παντού και την εναλλαγή των εργαζόμενων ώστε κανένας να μην συγκροτεί δικαιώματα από την εργασία του και να μην ανανεώνει με σταθερό τρόπο ακόμα και τη σύμβαση του ελαστικά εργαζόμενου προχωράει μεθοδικά και αποφασιστικά με τη λήξη της σύμβασης τους στην οριστική απόλυση όλων των νυν συμβασιούχων. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πίνακες που βγήκαν με την κατάταξη των υποψηφίων των 135 νέων συμβασιούχων που προκηρύχθηκαν το Γενάρη δεν περιλαμβάνουν στους διοριστέους ούτε έναν από τους 100 πρώην συμβασιούχους στην υπηρεσία ασύλου! Την ίδια ώρα, σενάρια που διαρρέουν στην υπηρεσία ασύλου θέλουν να δρομολογούνται νέες μαζικές απολύσεις συμβασιούχων το Μάιο ΄18 που λήγει ο πρώτος χρόνος της σύμβασης τους και παρά το γεγονός ότι αυτή προβλέπει την ανανέωση για άλλο ένα χρόνο.

Η συμμετοχή όλων μας , αύριο Πέμπτη 8/3, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που καλείται στις 10.00 πμ, κάτω από τα γραφεία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΜΕΠΟ στο Υπ Εσωτερικών είναι κρίσιμη για τον αγώνα των συμβασιούχων, για να δικαιωθούν τα αιτήματά τους για αξιοπρεπή και μόνιμη δουλειά!

Scroll to Top
Scroll to Top