Attack στην Ανεργία και την Επισφάλεια

Στο burger joint (Ψυχικό), το μπιφτέκι είναι ακριβότερο από ότι οι εργάτες του

Η εργοδοσία τού καταστήματος της περιοχής μας BURGER JOINT απέλυσε 3 εργαζόμενους γιατί ζήτησαν τα αυτονόητα. Μια αυξηση 0,50 € (απο €3,50 να γίνουν € 4,00/ωρα) για να έχουν την δυνατότητα να επισκευάζουν τα ΔΙΚΑ τους μηχανάκια που χρησιμοποιούν για την ΕΡΓΑΣΙΑ τους και καύσιμα που χρησιμοποιούν για την ΕΡΓΑΣΙΑ τους (Χωρίς νυχτερινές και Κυριακάτικες προσαυξήσεις, χωρίς δωρα και επιδόματα).
Αντί για αυξηση ο εργοδότης προχωρησε σε μείωση της αμοιβής σε € 3,28 και οι εργαζόμενοι συμφωνησαν σε αυτο με την λογική ότι θα πληρωνόντουσαν και τις σχετικές προσαυξήσεις, δωρα, επιδόματα κλπ. Αντ’ αυτου η εργοδοσία του συγκεκρμένου καταστήματος σε μικρό χρονικό διάστημα ΑΠΕΛΥΣΕ 3 εργαζόμενους και μάλιστα προσέλαβε νέους με διαφορετικό καθεστώς αμοιβής.
‘Η Αριστερη Παρέμβαση κατοίκων Ψυχικού -Φιλοθέης ΦΑΡΟΣ/Αντίστασης & Ρήξης δηλώνει την συμπαρασταση της στον αγώνα των εργαζομένων του καταστήματος BURGER JOINT, αγώνα όλων τών εργαζομένων στα καταστήματα εστίασης/διανομής .
  • ενάντια στις απολύσεις
  • για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και αμοιβής και όχι μισθούς γαλέρας
  • εναντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

Θα σταθούμε αλληλεγγυοι στο αγώνα αυτόν γιατί είναι και δικός μας αγώνας ,αγώνας και αντίσταση ΟΛΩΝ των εργαζομένων, των ανέργων, των απολυμένων και των κοινωνικά αποκλεισμένων. Γιατι απέναντι στα κερδη και τίς ζημιές, υπάρχουν και οι ανθρώπινες ζωές .

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Scroll to Top
Scroll to Top