Attack στην Ανεργία και την Επισφάλεια

Στις 5, 6 και 7 Απρίλη ψηφίζουμε και γραφόμαστε στον ΣΕΦΚ!

Την Παρασκευή 5, το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Απρίλη πραγματοποιούνται οι εκλογές του Συλλόγου Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ) του νομού Αττικής, στα γραφεία του σωματείου, Ανδρέα Λόντου 6, στην Αθήνα.

Ο ΣΕΦΚ απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις εκλογές και στήριξης του σωματείου στους εργαζομένους/ες στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης όσο και στους άνεργους/ες του χώρου.

Από τις αρχές του 2017 η εργοδοτική ένωση ΟΕΦΕ έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να ακυρωθούν οι εγκύκλιοι που ερμήνευαν τον Ν.4415/16 που αναγνωρίζει στους εργαζομένους του κλάδου μας την εκπαιδευτική ιδιότητα με το πλήρες εκπαιδευτικό ωράριο των 21 ωρών/εβδομάδα και κατ΄ επέκταση καθορίζει το ελάχιστο ωρομίσθιο στα 7,43€/ώρα, μετά και την τελευταία αύξηση του κατώτατου μισθού στα 650€/μήνα.

Θέλουν να ξαναγυρίσουν τον κλάδο στις 40 ώρες δουλειά την εβδομάδα με ωρομίσθια 3.8€/ώρα, αντιμετωπίζοντάς μας ως ανειδίκευτους εργάτες. Θα επιτρέψουμε να επιβληθεί στις ζωές μας μια τέτοια βαρβαρότητα ;

Παλεύουμε για αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς και ζωής για όλους/ες τους/τις εργαζόμενους/ες στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Παλεύουμε ενάντια στην αντεργατική μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης που διαμόρφωσε θεσμικό πλαίσιο σφαγείο για τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Υπερασπιζόμαστε τα καταχτημένα δικαιώματά μας και διεκδικούμε την διεύρυνσή τους, που μόνο εμείς με το συλλογικό μας αγώνα μπορούμε να επιτύχουμε.

Παλεύουμε στους χώρους δουλειάς να διαμορφώσουμε όρους συντροφικότητας και αλληλεγγύης με τους συναδέλφους μας, που είναι αυτοί που έχουν τα ίδια προβλήματα με εμάς. Στηρίζουμε τη συλλογική μας δύναμη.

Παλεύουμε ενάντια σε ΟΕΦΕ και ΣΕΦΑ που θέλουν να δουλεύουμε με ταπεινωτικούς όρους, δουλοπαροικίας . Αντιστεκόμαστε σε κάθε εργοδότη/τρια που επιτίθεται στα δικαιώματά μας.

Οργανωνόμαστε στο σωματείο για να επιβάλουμε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον κλάδο που θα κατοχυρώνει αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες δουλειάς και θα υποχρεώνει όλους τους εργοδότες στην τήρησή της.

Παλεύουμε για συμβάσεις αορίστου χρόνου, ώστε να μπει ένα φρένο στην ασυδοσία των

συνδικαλιστικών και εκδικητικών απολύσεων.

Παλεύουμε ενάντια στις προσπάθειες του κράτους να ελέγξει και να πατάξει το συνδικαλιστικό και εργατικό κίνημα.

554444

Η συσπείρωση στο σωματείο και το δυνάμωμα του ΣΕΦΚ σημαίνει υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και πάλη για τη διεύρυνσή τους απέναντι στον οδοστρωτήρα της επίθεσης κυβέρνησης και κεφαλαίου στο χώρο των φροντιστηρίων. Σε ένα χώρο όπου οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η εργοδοτική αυθαιρεσία, τα χαμηλά ημερομίσθια, οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου και η καταστρατήγηση αργιών και διακοπών είναι ο κανόνας από την πλευρά της εργοδοσίας.

Ο ΣΕΦΚ στάθηκε δίπλα σε κάθε μικρή ή μεγάλη μάχη που έδωσαν οι εργαζόμενοι στο χώρο. Για να μην υπάρχει καμιά αυθαιρεσία που να μην απαντιέται και τελικά να μην ανατρέπεται. Την τελευταία χρονιά συμμετείχε και οργάνωσε 4 απεργιακές μάχες με κορυφαία στιγμή την διακλαδική απεργία της 1ης Νοέμβρη για ΣΣΕ με βάση τις σύγχρονες ανάγκες, έμπρακτο βήμα στην ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος σε διεκδικητική βάση, χωρίς υποταγή στο ημερολόγιο ήττας της ΓΣΕΕ. Βρέθηκε στο πλάι των αγωνιζόμενων αναπληρωτών εκπαιδευτικών για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία. Αγωνίζεται για τη δημιουργία ενός κλαδικού σωματείου στην ιδιωτική εκπαίδευση που θα είναι πραγματικά δυνατό, μαζικό, αντιπροσωπευτικό, μαχητικό!

Οι Αυτόνομες Ριζοσπαστικές Παρεμβάσεις-Συσπειρώσεις, ατμομηχανή του σωματείου το προηγούμενο διάστημα, δίνουν τη μάχη των εκλογών προτάσσοντας την αναγέννηση των συλλογικών αντιστάσεων και την αντεπίθεση του εργατικού κινήματος. Για να εκφράσουν την αναγκαιότητα για αγώνα ενάντια στη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, με γενικές συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς και δημιουργία ενός άλλου κέντρου αγώνα σε σύγκρουση με την πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ στην εκπαίδευση και την κοινωνία.

Μόνο αν πάρουμε τις τύχες μας στα δικά μας χέρια, μόνο αν στηρίξουμε την συλλογική μας δύναμη, τον ΣΕΦΚ μπορούμε πραγματικά να ελπίζουμε για καλυτέρευση της δουλειάς και της ζωής μας !

ΣΤΙΣ 5, 6 ΚΑΙ 7 ΑΠΡΙΛΗ

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΣΕΦΚ!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ – ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ!

Scroll to Top
Scroll to Top