Attack στην Ανεργία και την Επισφάλεια

Στηρίζουμε τον αγώνα των συμβασιούχων!

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε έντονα μία συνεχή ανακύκλωση της ανεργίας, μέσω των ειδικών και κοινωφελών προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, προγράμματα που προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι για την καταπολέμηση της ανεργίας. Στην πραγματικότητα, όμως, πρόκειται για ανακύκλωσή της, αφού μετά τους 8 μήνες των προγραμμάτων, οι εργαζόμενοι επιστρέφουν και πάλι στην ανεργία. Τι κι αν μεγάλο ποσοστό του μόνιμου προσωπικού συνταξιοδοτήθηκε ή πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί, οι οργανικές θέσεις δεν αναπληρώνονται, με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση και αποσάθρωση του δημόσιου τομέα με τους εργαζόμενους στα 8μηνα (τους αποκαλούμενους συνήθως ως «ωφελούμενους») να καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των φορέων που εργάζονται.

Ως Attack στην ανεργία και την επισφάλεια, δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στο αίτημα των συμβασιούχων για το δικαίωμα σε σταθερή και μόνιμη δουλειά, όπως και σε κάθε εργαζόμενο που διεκδικεί μόνιμες και σταθερές εργασιακές σχέσεις είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα. Η κυβέρνηση της Ν.Δ., όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, υλοποιεί τις μνημονιακές δεσμεύσεις για συρρίκνωση των μόνιμων θέσεων εργασίας σε όλο το δημόσιο στα πλαίσια των κατευθύνσεων για συρρίκνωση των δημόσιων υπηρεσιών πρόνοιας, παιδείας, υγείας, καθαριότητας, κοινής ωφέλειας, προκειμένου να προχωρήσουν και τα σχέδια των ιδιωτικοποιήσεων. Για να ξηλώσει τις δημόσιες υπηρεσίες και να τις παραδώσει στους εργολάβους που καραδοκούν. Υλοποιεί αδίστακτα την πιο βάρβαρη πολιτική θυσιάζοντας χιλιάδες εργαζόμενους στον βωμό της ΕΕ, του κεφαλαίου, της καπιταλιστικής  “ανάπτυξης” που αναγγέλλει χαμογελαστά ο πρωθυπουργός, την ώρα που στέλνει στη φτώχεια εκατομμύρια εργαζόμενους και στον καιάδα τους συμβασιούχους. Εφευρίσκουν τις συμβάσεις των 2μηνων, τα ωρομίσθια, τα 8μηνα, τα ΕΣΠΑ, κ.ο.κ., προκειμένου να μοιράζουν την ανασφαλή προσωρινή εργασία ανά λίγους μήνες μεταξύ των ανέργων. Και από πάνω να τους στερούν το δικαίωμα σε μόνιμη δουλειά, που τάχα δεν είναι δίκαιο γιατί πρέπει να πάρουν σειρά οι επόμενοι άνεργοι από τις ουρές, που οι ίδιοι δημιουργούν και οι ίδιοι εκμεταλλεύονται.

Εμείς όμως λέμε ότι υπάρχει δουλειά για όλους, με κάλυψη των πραγματικών αναγκών, με τήρηση των ωραρίων εργασίας, με μείωση του χρόνου εργασίας και στηρίζουμε τον αγώνα των συμβασιούχων, γιατί η δική τους νίκη, θα είναι νίκη όλης της κοινωνίας ενάντια στα σχέδια τους να μετατρέψουν όλους μας σε φτηνό-αναλώσιμο υλικό.

Μόνη απάντηση ο συλλογικός αγώνας!

Αξιοποιώντας την πλούσια εμπειρία των αγώνων του προηγούμενου διαστήματος, όπως ο αγώνας στα  πεντάμηνα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας που μας έδειξε πως μπορούμε. Με μαζικές διαδηλώσεις, με τη συνεχή παρουσία στο Υπουργείο Εργασίας, με οργάνωση σε επιτροπές ανά δήμους και τον συντονισμό των επιτροπών αυτών με μια μεγάλη συνέλευση, οι 5μηνοι κατάφεραν να κερδίσουν το δικαίωμα στην άδεια που πεισματικά τους αρνούνταν Δήμοι και Κυβέρνηση. Κέρδισαν την εφαρμογή των κανόνων ασφάλειας σε περιστατικά εργοδοτικής αυθαιρεσίας, καλύτερες συνθήκες δουλειάς. Φόβισαν Κυβέρνηση και Υπουργείο Εργασίας! Η μετατροπή των προγραμμάτων σε 8μηνα από 5μήνα είναι αποτέλεσμα της δικής τους πίεσης και του δικού τους αγώνα.

 

Δεν αρκούμαστε όμως σε αυτά! Βαδίζουμε όλοι μαζί, εργαζόμενοι, επισφαλείς, απολυμένοι, άνεργοι, με όπλο την αλληλεγγύη και το συλλογικό αγώνα. Να αγωνιστούμε, για να ζούμε αξιοπρεπώς από τη δουλειά μας και όχι ο καθένας μόνος του και ηττημένος και όλοι μαζί σαν δούλοι. Για να απαιτήσουμε και να κατακτήσουμε το αυτονόητο, δηλαδή τη μόνιμη και σταθερή δουλειά! Για να μην ξαναζήσουμε περιστατικά εργοδοτικής ασυδοσίας, απολύσεων και τραυματισμούς εργαζομένων! Οι εργαζόμενοι να πάρουν θέση μάχης, συγκροτώντας επιτροπές αγώνα, συνελεύσεις από τα κάτω και συντονισμό για τη συλλογική οργάνωση κόντρα στη λογική που μας διαιρεί σε κατηγορίες και να παλέψουμε για:

 

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ – ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ – ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟ 8ΜΗΝΟ

ΙΣΗ ΑΜΟΙΒΗ – ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΙΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΗΣ – ΕΛΑΣΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ, ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ  ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΣΕ ΠΑΝΤΟΥ!

ΚΑΝΕΝΑ ΔΑΝΕΙΟ ΕΙΤΕ ΑΠΟ Ε.Ε. ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΙΩΝΙΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Scroll to Top
Scroll to Top