Attack στην Ανεργία και την Επισφάλεια

Ο Πάνος Σκουρλέτης “υπερασπίζεται” τους συμβασιούχους απέναντι στο Ελεγκτικό Συνέδριο με ασπίδα τα μνημόνια

Σταθερά στη ρότα της υπεράσπισης των εργατικών συμφερόντων συνεχίζει να πορεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη να γίνεται πυρ και μανία με την υπόνοια απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου περί αντισυνταγματικής μονιμοποίησης συμβασιούχων σε δήμους. Με ρητορική, μάλιστα, κοντινής σε εκείνη απεργιακών κινητοποιήσεων: «Το νομικό σύστημα της χώρας και η κοινωνική ευθύνη της κυβέρνησης, παρέχουν επαρκείς εγγυήσεις ότι ούτε μία ώρα δουλειάς δεν θα μείνει απλήρωτη».

skourletis_8

Ο Υπουργός καταφέρθηκε κατά πολιτικών κύκλων που χτυπούν την κυβέρνηση στον αγώνα της να κατοχυρώσει την προστασία των εργαζομένων, αφήνοντας να διαρρεύσουν υπόνοιες τέτοιων αποφάσεων, ενώ δεσμεύτηκε ως θεματοφύλακας των εργασιακών κεκτημένων πως η κυβέρνηση θα νομοθετήσει με στόχο την επίλυση του ζητήματος των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, πάντα με σεβασμό στο Σύνταγμα και την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Με ασπίδα τα μνημόνια, σαν να λέμε, απέναντι σε σκιώδεις και μη αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Την ίδια ώρα, ο Υπουργός, στην υπόλοιπή του δήλωση, αναφέρει το ζήτημα των εργαζόμενων στην καθαριότητα του δήμου ως «ένα μέτρο κάλυψης μιας έκτακτης ανάγκης», θολώνοντας τα νερά γύρω από το ζήτημα της σταθερής και μόνιμης εργασίας (που δε θα μείνει και απλήρωτη, όπως δήλωσε παραπάνω).

kathariotita_ipalliloi_aftodioikisi

Αρκετά, όμως, με τις φανφάρες του κύριου Υπουργού. Σε ένα δημόσιο όπου το 1/3 των αναγκών καλύπτεται ανοιχτά και νομοθετημένα από χίλιες δυο πάντες με επισφαλή και εκ περιτροπής εργασία, σε μια παρατεταμένη συνθήκη κατά την οποία κεκτημένα εργατικής νομοθεσίας αμφισβητούνται σε κάθε γύρο διαπραγμάτευσης, όποιος πιστεύει πως η πάλη ενάντια στην ακύρωση των όποιων μονιμοποιήσεων και την επιστροφή των καταβεβλημένων μισθών θα γίνει με ασπίδα το Σύνταγμα και τα μνημόνια πλανάται πλάνην οικτράν ή έχει πολύ καλό μπλακ χιούμορ. Καθότι η πάλη ενάντια στην αναστολή κάθε εργασιακού δικαιώματος δε μπορεί να βρίσκεται στο ίδιο στρατόπεδο με κυβερνήσεις, ευρωπαϊκές νομοθεσίες και το λοιπό συνάφι.

Scroll to Top
Scroll to Top