Attack στην Ανεργία και την Επισφάλεια

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15/10, 10:00

logo_megarwnΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ!

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΠΕΝΤΑΜΗΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ

Την προηγούμενη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, 35χρονος εργαζόμενος που έχει προσληφθεί με πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Μεγαρέων τραυματίστηκε σοβαρά εν ώρα εργασίας πέφτοντας από απορριμματοφόρο και νοσηλεύεται σε βαριά κατάσταση στο ΚΑΤ. Ο συνάδελφος είχε τοποθετηθεί στο συγκεκριμένο πόστο χωρίς σύμβαση οδοκαθαριστή και δούλευε παράτυπα τη νύχτα εκτός του καθορισμένου ωραρίου εργασίας του.

Η αντιμετώπιση των εργαζόμενων στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, ως μπαλάκι για να καλύπτει τις ανάγκες που προκύπτουν εδώ κι εκεί αποτελεί πάγια πρακτική στο εργασιακό καθεστώς των 5μηνων προγραμμάτων των ψίχουλων, της ανασφάλειας και της εργοδοτικής ασυδοσίας. Μιλάμε για εργαζόμενους οι οποίοι δουλεύουν κάνοντας κυριολεκτικά τα πάντα, ίδιες ώρες, στα ίδια πόστα αλλά με διαφορετικές συμβάσεις και μισθούς, εκτός Εργατικού Δικαίου και χωρίς καν τον αναγκαίο εξοπλισμό ασφαλείας, με αποτέλεσμα να έχουν συμβεί πολλοστά εργατικά ατυχήματα κατά καιρούς. Δε φτάνει που μας πετάνε στο λάκκο της ανεργίας και της επισφάλειας, παίζουν και με την ίδια τη ζωή μας.

Οι υπεύθυνοι για το ότι παίζονται κάθε μέρα κορώνα-γράμματα οι ζωές μας είναι πολλοί στο καθεστώς των Κοινωφελών. Είναι οι Δήμοι και οι Περιφέρειες που αποδέχονται τη συνέχιση της λειτουργίας τους με την κάλυψη πόστων χωρίς προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, καθιερώνοντας τις εργασιακές σχέσεις της ανακύκλωσης ανέργων. Είναι ο ΟΑΕΔ, μέσω του οποίου υλοποιούνται τα προγράμματα, που παίζει το ρόλο της εταιρίας ενοικίασης φθηνού και αναλώσιμου εργατικού δυναμικού. Πάνω απ’ όλα, είναι οι προηγούμενες Κυβερνήσεις και η τωρινή που συνεχίζει ακάθεκτη την ίδια πολιτική της εξαθλίωσης, η Ε.Ε. και όλο το σύστημα της παρακμής που μας πετάνε στην εργασιακή γαλέρα και προωθούν αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις σε όλα τα πεδία της ζωής μας ώστε να μετακυλήσουν το βάρος του χρέους και της κρίσης στις πλάτες μας. Θα μας βρουν απέναντί τους.

  • ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ-ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ
  • ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ – ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΗΜΟΥ – ΟΑΕΔ και κυβέρνησης
  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΟΑΕΔ – ΕΣΠΑ
  • OΧΙ ΑΛΛΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ “ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ” ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15/10, 10:00

 

Scroll to Top
Scroll to Top