Attack στην Ανεργία και την Επισφάλεια

Οι 5 χειρότερες αγγελίες του 2016

Το 2016 πλησιάζει στο τέλος του και αντικειμενικά να το δούμε, δεν ήταν και η καλύτερη χρονιά για την ανθρωπότητα. Μας πήρε όποιον αγαπούσαμε από διάσημους, ο Τραμπ βγήκε πρόεδρος στην Αμερική, είχαμε τρομοκρατικές επιθέσεις του ISIS κάθε δυο μέρες, ο πόλεμος στην Συρία καλά κρατεί με θύματα χιλιάδες αμάχους, και στην Ελλάδα είχαμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Τα αποτελέσματα τα ξέρετε. Θα πάρουμε σύνταξη στα 100 και μέχρι τότε θα παίρνουμε για μισθό δυο σακουλάκια φιστίκια των 120 γραμμαρίων.

job-opportunities

Ακόμη πιο δύσκολη η χρονιά ήταν και για αυτούς που έψαχναν δουλειά και έφαγαν τα (λιγότερο ή περισσότερο) νιάτα τους στο kariera.gr και τη χρυσή ευκαιρία.

Είχαμε αναφερθεί σε παλιότερο άρθρο για όλα τα απαράδεκτα πράγματα που μπορεί κάνεις να ακούσει σε μια συνέντευξη. Τώρα θα πούμε για όλες αυτές τις αγγελίες που θα θέλαμε να αποφύγουμε.

Μαζέψαμε λοιπόν τις 5 χειρότερες και σας τις παρουσιάζουμε.


Ο Τσίπης ο Χαλαρός


%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae4

Μπορεί και 5, μπορεί και 6, μπορεί λέω εγώ και 7-8 ώρες να δουλέψεις, τα ίδια λεφτά θα πάρεις. 200 ευρώ και πολλά σου είναι. Αφού δεν χρειάζονται και ιδιαίτερες γνώσεις. Άντε κάνα αγγλικό να καταλαβαίνεις και να ξέρεις από αυτά τα διαόλια. Όχι ακριβώς αυτό που είχαν στο μυαλό τους οι γονείς σου όταν σε στέλναν για proficiency και  ecdl. Αλλά να δεις, θα την κάνεις την απόσβεση.

ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ.

 


Ο Τσιπης ο Απαιτητικός


%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae1

480 Ε για 6ήμερο- 8ωρο. Κάτω και από τον βασικό. Και πρέπει να ξέρεις photoshop, να είσαι καλλιτεχνική ψυχή, να χειρίζεσαι social media, να είσαι ευχάριστη αλλά να είσαι και ταλέντο στις πωλήσεις.

 


Ψάχνω Σκλάβο ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ


%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae3

Μάλλον η ελληνίδα μανούλα εδώ ψαχνει καπου να σπρώξει το παιδί και θέλει να το πάει σταδιακά. Προς το παρόν θα το φυλάς εσύ για 10 ώρες την μέρα. Δεν πειράζει. Δεν είναι ότι σε ενδιέφερει να έχεις και ζωή, φαντάζομαι. Αλλώστε τα λεφτά θα είναι καλά. ΤΙ; Τι 500 ευρώ λέτε;

ΓΕΜΙΖΩ.

 


Όταν το αφεντικό δεν ψάχνει για εργαζόμενο μάλλον


%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae-2

 

Αυτή η αγγελία συνοδευεται από αυτή την φωτογραφία.

123009_377002_x

Όντως.

%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae-2b

Ίσως άλλοι να προχωρούσαν με ένα “No comment” αλλά όχι. Ψόφος σε κάθε αφεντικό που νομίζει ότι μας αγοράζει με τον μισθό που μας δίνει, πόσο μάλλον σε κάθε σεξίσταρο που νομίζει ότι θα μας πιάσει και τον κώλο.

 


Ζητείται Νιντζα


%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae5

 

 

Εδώ πραγματικά σηκώνουμε τα χέρια ψηλά.

Δυσκολευτήκαμε πολύ να διαλέξουμε τις 5 γιατί δυστυχώς το ίντερνετ, οι εφημερίδες, οι σταθμοί των λεωφορείων είναι γεμάτες με πανομοιότυπες αγγελίες με αυτές εδώ και σίγουρα ξέρουμε κάποιον που δουλεύει  και με χειρότερα λεφτά, και με χειρότερα αφεντικά. Στην Ελλάδα της κρίσης, οι επιχειρήσεις, μικρές και μεγάλες έχουν αποθρασυνθεί και ψάχνουν για σκλάβους. Και η αλήθεια είναι πως τους βρίσκουν. Μπροστά στον εφιάλτη της ανεργίας οι μισθοί πέφτουν, τα ένσημα χάνονται κάπου στον δρόμο προς το ΙΚΑ και η αξιοπρέπεια μιας γενιάς κυλιέται στις λάσπες για 3 ευρώ την ώρα.

Μα εμείς το έχουμε πει και το ξαναλέμε πως σκλάβοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε, για αυτό και εμείς με την σειρά μας βάζουμε την δικιά μας αγγελία.

 

aggelia

 

 

 

 

 

 

Scroll to Top
Scroll to Top