Attack στην Ανεργία και την Επισφάλεια

Οι ζωές μας δεν μπαίνουν σε καραντίνα

Στις 17 Νοέμβρη, από τη μία άκρη της χώρας ως την άλλη, σπάσαμε στους δρόμους τις χουντικού τύπου απαγορεύσεις της κυβέρνησης και δώσαμε μια πρώτη απάντηση, ενάντια στην τρομοκρατία και την προσπάθεια να μην ακουστούν δυνατά οι φωνές των εργαζομένων και της νεολαίας, οι διεκδικήσεις μας για την υγεία, τη ζωή και τη δουλειά. Οι εικόνες εκείνης της μέρας απέδειξαν ότι το εργατικό και λαϊκό κίνημα μπορεί και να διαδηλώνει και ταυτόχρονα να τηρεί όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας.

Γι’ αυτό και στις 26 Νοέμβρη συνεχίζουμε µε απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα!

Ετοιμάζουν νομοσχέδιο που διαλύει κάθε εργασιακό μας δικαίωμα:

  • Καταργεί το 8ωρο/40ωρο και στη θέση του φέρνει 10ωρα, αύξηση των νόμιμων υπερωριών και θεσμοθέτηση της μη καταβολής της αμοιβής τους.
  • Νομιμοποιεί την επέκταση της δουλειάς την Κυριακή, αυξάνοντας τον αριθμό των επιχειρήσεων που είναι ανοιχτές τις Κυριακές.
  • Απαγορεύει την περιφρούρηση της απεργίας, τις καταλήψεις χώρων δουλειάς και τις απεργιακές φρουρές, αυξάνει το προσωπικό ασφαλείας σε περιπτώσεις απεργιών στο 40% τουλάχιστον.
  • Επιβάλει με γενική ισχύ το ηλεκτρονικό φακέλωμα των μελών των σωματείων, ενώ με μέτρα όπως είναι η υποχρεωτική εφαρμογή ηλεκτρονικής ψήφου για την πραγματοποίηση απεργίας και η παρουσία του 50% των οικονομικά ενεργών μελών του σωματείου για την απόφασή της, επιχειρούν να ξεμπερδέψουν μία και καλή με τις απεργίες.

Θέλουν να εξαφανίσουν και τα τελευταία εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, να παραλύσουν όλες οι λειτουργίες των σωματείων, διαμορφώνοντας ένα εντελώς αντιδραστικό τοπίο στους χώρους εργασίας. Θέλουν να σταματήσουμε να διαδηλώνουμε, να διεκδικούμε και να αγωνιζόμαστε, για να μπορούν ανενόχλητοι, εκμεταλλευόμενοι την πανδημία και την καραντίνα, να περνάνε αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα.

Θα μας βρουν απέναντί τους! Στις 26 Νοέμβρη απεργούμε!

Δεν απεργούμε μόνο για το αντεργατικό νομοσχέδιο Βρούτση, αλλά απαιτούμε και:

  • Χρηματοδότηση στη δημόσια Υγεία για εξοπλισμό, υλικά, άνοιγμα των ΜΕΘ µε το κατάλληλο προσωπικό. Επίταξη Ιδιωτικής Υγείας χωρίς αποζημίωση. Ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας-μαζικά δωρεάν τεστ στον πληθυσμό.
  • Μαζικές προσλήψεις σε δήμους, σχολεία, συγκοινωνίες και σε όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων για 15 παιδιά ανά τάξη, αξιοπρεπείς δημόσιες συγκοινωνίες χωρίς συγχρωτισμό.
  • Πλήρη αποζημίωση για όλους όσους βρέθηκαν σε αναστολή σύμβασης, απαγόρευση των απολύσεων επίδομα ίσο µε το μισθό, σε όσους μπαίνουν σε «αναστολή».
  • Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις
  • Κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης κι απεγκλωβισμό των προσφύγων.
  • Επίταξη ξενοδοχείων και κλειστών σπιτιών για την εξασφάλιση στέγης για τους άστεγους, ντόπιους και μετανάστες. Αποσυμφόρηση των φυλακών.

Στις 26 Νοέμβρη όλοι και όλες στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις!

Να μην αποδεχτούμε το παρόν και το μέλλον που μας ετοιμάζουν!

Αγώνας για δουλειά, υγεία, παιδεία, δημοκρατία!

Scroll to Top
Scroll to Top