Attack στην Ανεργία και την Επισφάλεια

ΝΕΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ATTACK 29.10.2015, 19.30, ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΜΤ

comune12

Το εργατικό ατύχημα εργαζόμενου σε κοινωφελή στα Μέγαρα είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου στον εργασιακού μεσαίωνα που προσπαθούν να μας επιβάλλουν με μοχλό την ανεργία. Η Attack αναλαμβάνει πρωτοβουλίες απέναντι  στο “νέο” οικονομικό μοντέλο το οποίο θέλει εργαζόμενους-δούλους να δουλεύουν χωρίς μισθό και δικαιώματα όποτε και για όσο θέλουν τα κάθε λογής  αφεντικά.
Ήδη από το καλοκαίρι σταθήκαμε απέναντι στον λαβύρινθο εργοδοσίας, κέντρων εκπαίδευσης και υπουργείου ζητώντας την καταβολή των δεδουλευμένων στα προγράμματα voucher και καλέσαμε σύσκεψη εργαζόμενων και συλλογικοτήτων με απόληξη την κινητοποίηση στο Υπουργείο εργασίας στις 9/6 όπου η υπουργός απάντησε πως ούτε μπορεί ούτε και θέλει να συγκρουστεί με τις οδηγίες της ΕΕ. Πιο πρόσφατα, στις 13 του μήνα έγινε νέα σύσκεψη συλλογικοτήτων, σωματείων, κινήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο των κοινωφελών για τον συντονισμό της παρέμβασης μας. Η συντονισμένη επίθεση που γίνεται με τα προγράμματα αυτά χρειάζεται άλλωστε και συντονισμένη απάντηση από τους ίδιους τους εργαζόμενους στα κοινωφελή, από τους υπόλοιπους εργαζόμενους στους δήμους αλλά και από την τοπική κοινωνία που βλέπει τις υποδομές να καταρρέουν. Το εργατικό ατύχημα στα Μέγαρα -αποτέλεσμα του μίγματος εξαίρεσης από το εργατικό δίκαιο και αυθαιρεσίας- μας έφερε σε συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας στις 15/10. Μετράμε βήματα και στην οργάνωση των εργαζομένων στα κοινωφελή- ήδη έχει συγκροτηθεί συνέλευση στη Νέα Ιωνία και έχουν γίνει παρεμβάσεις σε ολόκληρη την Αττική. Απαιτούμε μόνιμη και σταθερή δουλεία για όλους με αξιοπρέπεια, ίση αμοιβή για ίση εργασία, πλήρη ασφάλιση και επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους από την πρώτη μέρα. Δεν θέλουμε άλλα προγράμματα που απλά ανακυκλώνουν την ανεργία και μας στέλνουν από το καθαρτήριο της επισφάλειας στην κόλαση της ανεργίας και ξανά από την αρχή!  Δεν θα ζήσουμε σαν σκλάβοι του 21ου αιώνα!

Νέα Συνέλευση Πέμπτη 29.10.2015 στις 19.30, στα γραφεία του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, Φωκίωνος 11(και Ερμού), 4ος όροφος

Scroll to Top
Scroll to Top