Attack στην Ανεργία και την Επισφάλεια

Νέα συνέλευση//Τρίτη 25.10.2016//19:30//ΣΜΤ

comune12

Η ATTACK στην ανεργία και την επισφάλεια καλεί σε συνέλευση την Τρίτη 25.10.2016 στις 19:30 στα γραφεία του ΣΜΤ (Φωκίωνος 11 και Ερμού) με θεματολογία:

  • Εργασιακά Δικαιώματα στο στόχαστρο του κεφαλαίου
    Συνεχίζοντας την ίδια πολιτική λιτότητας η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ξεκινά τη ”διαπραγμάτευση” με την Τρόικα για τα εργασιακά. Ο νέος αντι-εργασιακός νόμος έρχεται να σφραγίσει την παγίωση/επέκταση της ελαστικής εργασίας καθώς και την κατάργηση όσων εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων έχουν απομείνει. Οι μειώσεις μισθών, η απαγόρευση της απεργίας και η θέσπιση της ανταπεργίας(lock out) είναι ενδεικτικά για το πως το κεφάλαιο προσπαθεί να κερδίσει ακόμα περισσότερα και να ξεπεράσει την κρίση του σε βάρος εργαζόμενων και νεολαία
  • Ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας-ιδιωτικοποιήσεις/ πλειστηριασμοί
    Κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ προχωρούν στο μεγαλύτερο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας στην ιστορία (ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ,Ελληνικό,λιμάνια κ.α.) μέσω του υπερταμείου για την κάλυψη του δημόσιου χρέους. Το ξεπούλημα των κρατικών υποδομών σημαίνει άμεση υποβάθμιση της ποιότητας των παροχών αλλά και άνοδο της τιμής των δημόσιων αγαθών εμποδίζοντας την πρόσβαση σ’ αυτά στην συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας.Τα παραπάνω σε συνδυασμό με τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας για την εξυπηρέτηση των δήθεν υπέρογκων ”κόκκινων δανείων” έχουν σαφή στόχο τη βύθιση εργαζόμενων και νεολαίας στην εξαθλίωση για να έρθει η ”πολυπόθητη” ανάπτυξη σε όφελος του κεφαλαίου που δείχνει να μην μπορεί να ξεπεράσει την κρίση του.
  • Προγράμματα ΕΣΠΑ/ 8μηνα
    Ξεκίνησε η πρώτη φάση των προγραμμάτων στους δήμους. Με βάση τα νέα δεδομένα αλλά και την περσινή εμπειρία από το κίνημα εργαζόμενων/ ανέργων στα προγράμματα αυτά πρέπει να οργανώσουμε την παρέμβασή μας ώστε το κίνημα να ξαναβγεί μπροστά. Επιπλέον,είναι αναγκαίο να εμπλουτιστεί η κουβέντα γύρω από τη νέα απάντηση Κυβέρνησης-ΕΕ στην ανεργία που δεν είναι άλλη από την κοινωνική οικονομία και τις ΚΟΙΝΣΕΠ.
Σε αυτό το φόντο η νεολαία δέχεται την επίθεση στη μεγαλύτερη της ένταση. Η μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα φαντάζει όνειρο. Είναι, λοιπόν, αναγκαίο να δοθεί  απάντηση  μέσα από τη διεκδίκηση όσων μας ανήκουν από κοινού με το εργατικό κίνημα.
Η πρώτη απάντηση πρέπει να δοθεί στην κινητοποίηση στις 17.10, ημέρα συνάντησης Κατρούγκαλου – ΤΡΟΙΚΑ,  ενάντια στον αντι-εργασιακό νόμο καθώς και την Πέμπτη 20.10 στην αντιπολεμική- αντιιμπεριαλιστική πορεία.
Ως συλλογικότητα πρέπει να σηκώσουμε τους τόνους ενάντια σε όλα τα μέτωπα της επίθεσης. Η νέα βάρδια που καλείται να ζήσει χωρίς δικαιώματα και αξιοπρέπεια πρέπει να μπει στην πρώτη γραμμή της μάχης χωρίς αναμονή.
Όλα τα παραπάνω θα συζητήσουμε και θα αποφασίσουμε από κοινού τις δράσεις μας ση συνέλευση της attack την Τρίτη 25.10.
Καλούμε κάθε συνάδερφο/-ισσα, άνεργο/-η, ελαστικά εργαζόμενο/-η, φοιτητή/-τρια που κάνει την πρακτική του και κάθε νεολαίο που επιλέγει να αγωνιστεί ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα να έρθει στη συνέλευση να καταθέσει τις εμπειρίες του και να σχεδιάσουμε μαζί τη μάχη ενάντια στο καθεστώς που μας επιβάλλουν.
Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Δεν τους χαρίζουμε τη ζωή μας.
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 17.10 ΚΑΙ 20.10
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ATTACK 25/10
Scroll to Top
Scroll to Top