Attack στην Ανεργία και την Επισφάλεια

Μέτρα προστασίας ζητούν οι εργαζόμενοι της ΕΛΤΑ COURIER. Με απειλές για απόλυση απαντά η εργοδοσία

Καταγγελία εργαζόμενου για τις συνθήκες εργασίας εν μέσω πανδημίας

METΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΤΑ COURIER ΤΩΡΑ

Το κατάστημα των ΕΛΤΑ COURIER στο Μεταξουργείο δε θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση από τη γενική κατάσταση που επικρατεί στα καταστήματα της εταιρείας όλο το τελευταίο διάστημα, από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού και μετά. Φοβισμένοι εργαζόμενοι από τα ελλιπή μέτρα προστασίας, αύξηση των ασθενειών στο προσωπικό.

Παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες των εργαζόμενων, τα μέτρα προστασίας παραμένουν λιγοστά, οι ασθενείς συνάδελφοι και οι αναρρωτικές άδειες αυξάνονται, η δουλειά πέφτει σε όλο και λιγότερους εργαζόμενους που πλέον εκτίθενται δυο και τρεις φορές περισσότερο στους κινδύνους των ιώσεων και της δουλειάς μέχρι εξάντλησης των δυνάμεων. Είναι φανερό ότι σε τέτοιες συνθήκες εντατικής εργασίας, ο χρόνος που έχει διαθέσιμο ο καθένας από μας για την ατομική του υγεία είναι ελάχιστος ενώ ακόμα και τα μέσα ατομικής υγιεινής τα αγοράζουμε μόνοι μας οι εργαζόμενοι και η εταιρεία τα καλύπτει στη συνέχεια! Τουλάχιστον μέχρι τώρα!

Κι όλα αυτά για ένα χώρο δουλειάς όπου κατά τις απογευματινές ώρες εργάζονται σχεδόν 50 άτομα σε ένα μικρό, κλειστό χώρο. Με την αγωνία για το αν γίνεται η κατάλληλη απολύμανση στο χώρο να μεγαλώνει συνεχώς. Κάθε μέρα διαχειριζόμαστε εκατοντάδες γράμματα από κάθε μεριά του πλανήτη. Ένας να αρρωστήσει από εμάς θα το μεταφέρουμε σε χίλια σπίτια, αφού θα κολλήσουμε όλοι.

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, τις τελευταίες μέρες πληθαίνουν οι απειλές της εργοδοσίας για απολύσεις σε όσους τολμήσουν να ζητήσουν κάτι από τα στοιχειώδη δικαιώματά τους στη δουλειά. Η εργοδοσία απειλεί εργαζόμενους που δουλεύουν με μηνιαίες συμβάσεις που ανανεώνονται ότι θα τους απολύσει αν δεν αποδεχτούν σιωπηλοί τις συνθήκες που επιβάλλει! Αφήνει τους εργαζόμενους στο έλεος της πανδημίας 
για σωθούν τα κέρδη της!

Κανένας στη δουλειά χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Να παρθούν άμεσα και καθολικά μέτρα προστασίας, κατάλληλες στολές και αναλώσιμα για όλους τους εργαζόμενους με αποκλειστική ευθύνη της εταιρείας. Άμεση μείωση του ωραρίου λειτουργίας και του προσωπικού που θα βρίσκεται στο χώρο σε κάθε βάρδια ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας. Καθημερινή απολύμανση στο χώρο και στα δέματα που ερχόμαστε σε επαφή. Ειδική μέριμνα για τους συναδέλφους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή ασθενούν, χωρίς καμιά απώλεια των μισθών, των αδειων και των δικαιωμάτων μας, ακόμη κι αν η προστασία μας απαιτεί να παραμείνουμε στα σπίτια μας. Να μπει τέλος στην εργασιακή ομηρία της ελαστικής εργασίας και των μηνιαίων συμβάσεων. Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αοριστου χρόνου.

Scroll to Top
Scroll to Top