Attack στην Ανεργία και την Επισφάλεια

Λευκές νύχτες για τα αφεντικά, μαύρα μερόνυχτα για τους εργαζόμενους!

13239311_1091954357528238_8314919252899106536_n

Πηγή εικόνας : http://plasticobilism.blogspot.gr/

 

Με μια προκλητική απόφαση για τους εργαζόμενους και τα δικαιώματα τους, το Σάββατο 25/06 ο δήμος Ιλίου, για μια ακόμα χρονιά, ανακοίνωσε την διοργάνωση ¨Λευκής Νύχτας¨. Πιο συγκεκριμένα, με πρόσχημα συναυλία που διοργανώνει, παρατείνεται αυθαίρετα το ωράριο των εμπορικών καταστημάτων, πέραν του προβλεπόμενου και για όσο αποφασίσουν οι εργοδότες. Να σημειωθεί ότι και πέρυσι και φέτος, η Λεύκη Νύχτα είναι και επίσημα παράνομη, αφού η περιφέρεια δεν έχει δώσει την απαιτούμενη έγκριση.

Σε μια εποχή που λαός και εργαζόμενοι πλήττονται μετά από 6 χρόνια μνημονίων από αντεργατικά μέτρα – οδοστρωτήρες,σε μια εποχή που σε όλη την Ευρώπη θεσμοθετείται περαιτέρω ελαστικοποίηση της εργασίας και κατάργηση εργατικών δικαιωμάτων, έχουμε φτάσει σε σημείο η μαύρη – απλήρωτη εργασία, η εργοδοτική αυθαιρεσία, η δουλειά τις Κυριακές και τις νύχτες, να μοιάζει, πλέον, ως κάτι «φυσιολογικό».

Το κεφάλαιο,στην Ελλάδα και παντού, προσπαθεί να ρίξει τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στον κόσμο της μισθωτής ή απλήρωτης εργασίας και της ανεργίας. Η Ε.Ε. προωθεί εδώ και χρόνια την απορύθμιση της αγοράς εργασίας, με όχημα την ολομέτωπη επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα που προκαλεί επισφάλεια, μισοεργασία και ανεργία. Πως αλλιώς να περιγραφεί, για παράδειγμα, η ψήφιση αντεργατικών νόμων από την μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με αποκορύφωμα την ψήφιση του ασφαλιστικού εκτρώματος και η επερχόμενη αξιολόγηση για τα εργασιακά που απαιτούν οι δανειστές? Πως αλλιώς να περιγραφεί η πρόσφατη ψήφιση του νέου εργασιακού νομοσχεδίου από την κυβέρνηση Ολάντ, που έχει βγάλει στο δρόμο εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους και νεολαίους στη Γαλλία εδώ και αρκετούς μήνες?

Ο αγώνας στη Γαλλία μας εμπνέει για την απάντηση που απαιτείται εδώ και τώρα να δώσει το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα στη χώρα μας, στη μάχη ενάντια στα αφεντικά και τους δημάρχους, που με τις λευκές τους νύχτες, «μαυρίζουν» τις ζωές μας.

Ως Attack:

  • Kαταγγέλουμε την διοργάνωση της Λευκής Νύχτας στο Ίλιον και όπου αλλού και επιδιώκουμε την ακύρωση της στην πράξη.
  • Κανένας συνάδελφος εμπορουπάλληλος στη δουλειά, πέραν του νόμιμου ωραρίου.
  • Κανένας να μην ψωνίσει νομιμοποιώντας την εργοδοτική αυθαιρεσία.

Στηρίζουμε την κινητοποίηση το Σάββατο 25/06 στις 18:30 στην κεντρική πλατεία Ιλίου ‘’Γ.Γεννηματάς’’

επικοινωνία: 6987802255 / www.attack.org.gr / againstmodernslavery@gmail.com

Scroll to Top
Scroll to Top