Attack στην Ανεργία και την Επισφάλεια

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ-ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ -ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

13359a8a718a2bf895f99643a24f40818b989368ed5381fa7009a67a008aee23

Ο αγώνας ενάντια στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο-έκτρωμα δεν είναι μια ξένη μάχη για όλους εμάς που είμαστε άνεργοι, που δουλεύουμε ανασφάλιστοι, εκ περιτροπής ή σε προγράμματα δουλείας των ΟΑΕΔ-ΕΣΠΑ. Το νομοσχέδιο μαζί με τα φορολογικά μέτρα και τις εργασιακές μεταρρυθμίσεις που έρχονται, θα παγιώσουν για το σύνολο της κοινωνίας την δική μας πραγματικότητα με δριμύτερο τρόπο. Θα δούμε τις αμοιβές μας να μειώνονται περισσότερο, τη σύνταξη και την περίθαλψη να γίνεται “ατομική ευθύνη” και πολυτελές εμπόρευμα.

            Από τη μεγαλειώδη απεργία της 4ης Φλεβάρη μέχρι σήμερα ο εργοδοτικός συνδικαλισμός με της ευλογίες αφεντικών και κυβέρνησης οδήγησε στην αποκλιμάκωση του αγώνα και τη στασιμότητα. Όσο η κυβέρνηση, οι εργοδότες, οι Τρόικα, το ΔΝΤ και η ΕΕ θα “διαπραγματεύονται” την χειροτέρευση των όρων ζωής μας εμείς οφείλουμε να αντεπιτεθούμε, να τους χαλάσουμε τα σχέδια.

            Εμπνεόμενοι από τους συνάδελφους και τους συναγωνιστές μας στη Γαλλία οπού συγκρούονται με την κυβέρνηση των Ολάντ-Βαλς και την ΕΕ ενάντια στο νομοσχέδιο για την εργασία, εμείς θα βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις να μην τολμήσουν καν να καταθέσουν το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και ότι άλλο μέτρο ετοιμάζουν. Εμείς  οι νέοι εργαζόμενοι και άνεργοι που μας αρνούνται το δικαίωμα για μια αξιοπρεπή ζωή και που πάνω μας εφαρμόζεται ο εργασιακός μεσαίωνας, θα αποτελέσουμε  αυτούς που θα ανατρέψουν.

  • Στηρίζουμε την απεργία στις 7 Απρίλη, σταθμό για την αναζωπύρωση της παρατεταμένης μάχης ενάντια στο καθεστώς σκλαβιάς και ανεργίας που οραματίζονται για μας.
  • Συμβάλλουμε σε αυτή την κατεύθυνση στην οργάνωση των δράσεων, συμμετέχοντας στην Συνέλευση Αγώνα που καλεί η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων στις 8 Απρίλη, 6μμ στο ΤΕΕ (Νίκης 4, Σύνταγμα).
  • Στηρίζουμε την πορεία ενάντια στο “νέο ασφαλιστικό” την Τετάρτη 13 Απρίλη στο Υπουργείο Εργασίας στις 18.00

 

Scroll to Top
Scroll to Top