Attack στην Ανεργία και την Επισφάλεια

ΚΑΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ!

«ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΑΚΡΙΒΑ…»

 

Στο ίδιο έργο θεατές, για ακόμα μία Κυριακή, θα βρεθούνε εκατοντάδες εργαζόμενοι στον κλάδο του εμπορίου, μιας και η “πιλοτίκη’’ δοκιμή των ανοιχτών καταστημάτων τις Κυριακές συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Οι πολιτικές επιλογές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι απαιτήσεις των τοκογλύφων-δανειστών ,της Ε.Ε. του κεφαλαίου, και η εργοδοτική ασυδοσία βρίσκονται σε πλήρη ταύτιση μετα και την ψήφιση του 3ου μνημονίου, με μοναδικό στόχο το κατακρεούργημα και την καταπάτηση των εργατικών δικαιωμάτων και εν γένει της εγχώριας και μη εργατικής τάξης. Χαρακτηριστικά, όπως και στην Ελλάδα, έτσι και στην Γαλλία, η κυβέρνηση Όλαντ, αποφάσισε το άνοιγμα των καταστημάτων 12 Κυριακές τον χρόνο, ο περίφημος νόμος Macron, με όρους πραξικοπήματος, αφού δεν τόλμησαν καν να τον φέρουν σε ψηφοφορία στην Γαλλική Βουλή . Είναι ,σαφές, λοιπόν ότι Ε.Ε. και αφεντικά όχι απλά δεν βοηθούν τους λαούς και τις εργατικές τάξεις, αλλά κάνουν τα πάντα για να υπονομεύσουν και να καταπατήσουν ακόμη και τα στοιχειώδη δικαίωματα.

Ειδικότερα, ο κλάδος των εμποροϋπαλλήλων, αυτή τη στιγμή, είναι ένας από τους πιο πληττόμενους στη σύγχρονη εργασιακή γαλέρα που έχει στηθεί τα τελευταία χρόνια, πολλώ δε μάλλον για την εργαζόμενη νεολαία, που στελεχώνει κατά κύριο λόγο τον συγκεκριμένο κλάδο. Από την μία οι ολοένα και μειούμενες αποδοχές, (ας μη γελιόμαστε γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι μισθοί και τα μεροκάματα δεν άλλαξαν ούτε στο ελάχιστο μετά το Κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων,) με την ταυτόχρονη αύξηση των ωρών εργασίας, με μόνους κερδισμένους τα αφεντικά και τις τσέπες τους και από την άλλη ο υποταγμένος συνδικαλισμός της ΟΥΙΕ, φέρνουν σε αδιέξοδο τους εργαζομένους που νιώθουν ότι δεν μπορούν να «σηκώσουν κεφάλι».

Υπάρχει, και πρέπει να υπάρξει, άλλος δρόμος!! Ο δρόμος του αγώνα ενάντια σε κυβερνητικές αποφάσεις και αφεντικα που στύβουν τις ζωές μας στο βωμό του κέρδους. Ο δρόμος της πάλης και της οργάνωσης του κόσμου της δουλειάς για να πάρουμε πίσω όσα καθημερινά μας κλέβουν. Ο δρόμος της ανατροπής, στην πράξη, όσων πρακτικών μας βυθίζουν ολο και περισσότερο στο βούρκο της επισφάλειας και της «μισοδουλειάς». Είναι τώρα η ώρα για ένα οργανωμένο, μαζικό, εργατικό κίνημα που δεν θα χωρά στις συμφωνίες και τις υπογραφές τους!

 

Η Attack στην ανεργία και την επισφάλεια καλεί στις αυριανές κινητοποιήσεις ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας:

-11:00 στην κεντρική πλατεία Ν.Σμύρνης

-12:00 στα Χαυτεία,Αθήνα

  • Για να πάρουμε πίσω όσα μας ανήκουν,όσα μας κλέβουν.
  • Για να τους χαλάσουμε την «γιορτή» πίσω από τις στολισμένες βιτρίνες.
  • Δεν μας λείπουν ώρες για να ψωνίσουμε. Μας λείπουν ώρες για να ζήσουμε!!

 

ΚΑΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ!

επικοινωνία: 6987802255 / www.attack.org.gr / againstmodernslavery@gmail.comκαμια κυριακη

Scroll to Top
Scroll to Top