Attack στην Ανεργία και την Επισφάλεια

Καμία απόλυση δε θα μείνει αναπάντητη! Τα εργατικά συμφέροντα μπροστά!

Για ακόμα μια φορά ερχόμαστε αντιμέτωποι με ομαδικές απολύσεις και μη καταβολή δεδουλευμένων, αυτή τη φορά στην Πάτρα με 6 εργαζόμενους να έχουν ήδη απολυθεί και άλλοι 7 να περιμένουν την απόλυσή τους, καθώς αρνήθηκαν να γίνουν μειώσεις της τάξης του 20–25% στους μισθούς τους. Η γαλακτοβιομηχανία “ΠΡΩΤΟ” προχώρησε στο μέγιστο αριθμό απολύσεων που μπορούσε να κάνει ανά μήνα, πατώντας πάνω στο αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Φυσικά έχει σκοπό να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο και το ίδιο ανεμπόδιστη και τους επόμενους μήνες, την ίδια στιγμή που οι υπόλοιποι εργαζόμενοι είναι εδώ και δύο μήνες απλήρωτοι.

Δεν είναι κάτι καινούριο για εμάς που βλέπουμε τους εργοδότες να κάνουν ό,τι θέλουν, προκειμένου να αυξήσουν κάθε φορά τα κέρδη τους και να αξιοποιούν στο έπακρο τους αντεργατικούς νόμους, τα μνημόνια, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και την επέκταση την ελαστικών σχέσεων εργασίας που επιβάλλει το κεφάλαιο και η ΕΕ για το ξεπέρασμα της κρίσης.

Η συνεχώς εντεινόμενη επισφάλεια στην εργασία, οι απολύσεις και η ανεργία που σπέρνει το κεφάλαιο και κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ είναι το μέλλον που μας προετοιμάζουν. Είτε με την μορφή των voucher και των πεντάμηνων, είτε με τις συμβάσεις του ενός μήνα και της μιας μέρας και την ολική σχεδόν απελευθέρωση των απολύσεων των αφεντικών, ένα νέο μοντέλο εργασίας προωθείται, πιο αντιδραστικό από ποτέ.

syndikato-trofimon-poton-axaiaΩς Attack στην ανεργία και την επισφάλεια στηρίζουμε με όλες τις δυνάμεις μας κάθε αγώνα ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα και καλούμε τον κάθε εργαζόμενο -που θα μπορούσε να βρεθεί πολύ εύκολα στην ίδια θέση- να δείξει την έμπρακτη αλληλεγγύη του και να στηρίξει τον αγώνα μας για αξιοπρέπεια, κόντρα στην εργοδοτική τρομοκρατία!

Μόνο εμείς μπορούμε να βάλουμε τέλος σε αυτόν τον κατήφορο! Εμείς είμαστε απαραίτητοι για τα αφεντικά και όχι το αντίθετο, μιας και εμείς παράγουμε τον πλούτο που αυτοί καρπώνονται. Απέναντι στο δίπολο ανεργία ή δουλειά χωρίς δικαιώματα που τα αφεντικά επιβάλλουν, να απαντήσουμε πως μονόδρομος για τους εργαζόμενους είναι η αλληλεγγύη, η οργάνωση με διαδικασίες βάσης σε σωματεία και σε εργατικές πρωτοβουλίες, ο ακηδεμόνευτος εργατικός αγώνας απέναντι σε κράτος και αφεντικά.

Καλούμε τους εργαζόμενους να οργανωθούν, να νικήσουν το φόβο, να διεκδικήσουν συλλογικά και αγωνιστικά όσα δικαιούνται! Να μην περιμένουμε πότε θα χτυπήσει και τη δική μας πόρτα η απόλυση… Κανένας εργαζόμενος μόνος του, με συλλογικούς αγώνες σπάμε την εργοδοτική τρομοκρατία!

photo2Απαιτούμε:

* Την άμεση επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων εργαζόμενων στη γαλακτοβιομηχανία “Πρώτο” και την καταβολή όλων των δεδουλευμένων τους.

* Μισθούς που να επιτρέπουν την αξιοπρεπή διαβίωση μας και τον απόλυτο σεβασμό των εργατικών μας δικαιωμάτων.

* Να μπει τέλος στις εκδικητικές απολύσεις και στην εργασιακή επισφάλεια.

* Συλλογικές συμβάσεις εργασίας για όλους, αυξήσεις στους μισθούς και τις προσλήψεις, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Scroll to Top
Scroll to Top