Attack στην Ανεργία και την Επισφάλεια

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ATTACK ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΦΑΛΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

giannena

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΣΚΛΑΒΙΑ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ-ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Εμείς, η νέα γενιά, αυτοί που μοχθήσαμε μαζί με τις οικογένειές μας να πάρουμε ένα πτυχίο που το κάναμε κορνίζα στον τοίχο ή αυτοί που δουλεύουμε παράλληλα με τις σπουδές μας, εμείς που κάθε μήνα αλλάζουμε δουλειά και ζούμε με τη διαρκή ανασφάλεια της ανεργίας, εμείς που εργαζόμαστε σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, εμείς που ο εφιάλτης της μετανάστευσης πλησιάζει κάθε μέρα και πιο κοντά στη πόρτα μας αφού είδαμε όλους τους φίλους και τις φίλες μας να φεύγουν στο εξωτερικό για να βρουν μια δουλειά, εμείς που αφεντικά, ΕΕ και κυβερνήσεις προσπαθούν να μας πείσουν να λέμε κι ευχαριστώ για το κομμάτι ψωμί που με τον ιδρώτα μας κερδίζουμε, εμείς που είμαστε πιο μορφωμένοι από κάθε άλλη γενιά, πληρώνουμε την κρίση που δεν δημιουργήσαμε και βλέπουμε το μέλλον μας να τσακίζεται καθημερινά.

Ζούμε τον εφιάλτη της ανεργίας ή δουλεύουμε στις χειρότερες συνθήκες εργασίας, ανασφάλιστοι, απλήρωτοι για μήνες, χωρίς εργασιακά δικαιώματα. Βλέπουμε να απολύουν το συνάδελφό μας και μας απειλούν πως αν δε ‘’συμμορφωθούμε’’ θα κάνουν και με μας το ίδιο. Με το μόχθο μας πλουτίζουν κάθε μέρα τα αφεντικά και εκμεταλλεύονται την κρίση για να μας μειώσουν κι άλλο το μισθό ή να μη μας πληρώσουν την υπερωρία. Είναι ,όμως, αυτοί που κερδίζουν από την κρίση, οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι πολυεθνικές, οι εκμεταλλευτές μας. Αυτοί που απολύουν εργαζόμενους με το έτσι θέλω, που δεν τους καίγεται καρφί για τα εργατικά ατυχήματα που οι ίδιοι δημιουργούν, που με την ευλογία των αστικών κυβερνήσεων καταργούν τη συλλογική σύμβαση εργασίας και μας μειώνουν κι άλλο το μισθό. Είναι, φυσικά, οι ίδιοι που στο δημοψήφισμα του Ιούλη απειλούσαν τους εργαζομένους ότι αν δεν ψηφίσουν ‘’ναι’’, θα τους απολύσουν.

ΩΣ ΕΔΩ!Η ΓΕΝΙΑ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!

Εμείς, λοιπόν,  που μας έλαχε το χαρτί της ανασφάλειας και της ανεργίας αποφασίζουμε να μην μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Οργανωνόμαστε για να μπλοκάρουμε τον εργασιακό μεσαίωνα. Παλεύουμε ενάντια στους μισθούς πείνας, την εκμετάλλευση και την εργοδοτική τρομοκρατία, ενάντια στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα μας πετάξει μια για πάντα έξω από την ασφάλιση ή στην καλύτερη θα μας εξασφαλίσει μια σύνταξη-επίδομα για τα βαθιά γεράματα. Αρνούμαστε να γίνουμε δούλοι στο βωμό του κέρδους των αφεντικών και να πληρώσουμε την κρίση του συστήματος. Παλεύουμε για μόνιμη και σταθερή δουλεία κόντρα στα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας (ΕΣΠΑ, πεντάμηνα, voucher), για ίση αμοιβή για ίση εργασία, για εργασιακά δικαιώματα, για αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς, για να μπουν οι ανάγκες μας στο προσκήνιο, για να ζήσουμε όπως μας αξίζει.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ATTACK ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΦΑΛΕΙΑ;

Η attack στην ανεργία και την επισφάλεια φιλοδοξεί να δώσει φωνή σε όλο αυτό τον κόσμο που θέλει να σηκώσει κεφάλι και να αμυνθεί απέναντι στη άγρια επίθεση που εξαπολύουν εργοδότες και κυβερνήσεις. Να δώσει αγωνιστική διέξοδο στην οργή που συσσωρεύεται σε μεγάλα κομμάτια εργαζομένων που βλέπουν διαρκώς τα δικαιώματά τους να παραβιάζονται. Να συμβάλλει έτσι ώστε το εργατικό κίνημα να κάνει δική του υπόθεση το θέμα της ανεργίας και να προσπαθήσει να εκφράσει αυτό το τεράστιο τμήμα της εργατικής τάξης που έχει πεταχτεί εκτός παραγωγής. Κόντρα στη λογική της ΓΣΕΕ που προωθεί, χέρι, χέρι με το ΣΕΒ την επιχειρηματικότητα και τα προγράμματα δουλείας του ΟΑΕΔ και της ΕΕ, να παλέψουμε για το δικαίωμα όλων μας για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Να συμβάλλει έτσι ώστε οι διάσπαρτες αντιστάσεις να μετασχηματιστούν σε από τα κάτω προσπάθειες δημιουργίας σωματείων και σχημάτων σε χώρους που αυτά δεν υπάρχουν.

Η ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΠΑΛΗ!

Είμαστε αυτή η νεολαία που έδωσε όλες αυτές τις μάχες στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ κόντρα σε κάθε αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση, που πάλεψε να ανατρέψει κάθε κυβέρνηση που έμπαινε εμπόδιο στα όνειρά της, αυτή που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του αγώνα τον Δεκέμβρη του ’08, που στάθηκε στο πλευρό των εργαζομένων στους δίκαιους αγώνες για τις κατακτήσεις και τα δικαιώματά τους. Δεν θα υποκύψουμε στις ψεύτικες υποσχέσεις τους για ανάπτυξη, ούτε θα σηκώσουμε το βάρος της κρίσης στις πλάτες μας. Δεν θα ακολουθήσουμε το δρόμο της μετανάστευσης για ένα καλύτερο μέλλον. Θα δώσουμε συλλογικά κι αυτή τη μάχη, πλάι-πλάι με κάθε καταπιεσμένο και θα την κερδίσουμε!

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ATTACK ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΦΑΛΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ 13/4, 18:30 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Scroll to Top
Scroll to Top