Attack στην Ανεργία και την Επισφάλεια

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

ΑΦΙΣΣΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Συνεχίζουμε και σήμερα τον αγώνα μας έξω από το εργοστάσιο της Ανακύκλωσης που πετάει τους εργάτες και τις οικογένειές μας «στα σκουπίδια» και θέλει να «ανακυκλώσει» ανέργους χωρίς δικαιώματα.

Για μία ακόμη μέρα συνεχίζονται οι εκδηλώσεις συμπαράστασης και αλληλεγγύης σε εμάς, τους 40 εργαζόμενους της ανακύκλωσης που δουλεύουμε μέσα στις ασθένειες και τους κινδύνους και που για άλλη μία φορά διεκδικούμε το αυτονόητο, το δικαίωμά μας στη δουλειά.

Η στάση μας και το παράδειγμά μας, το γεγονός ότι δεν το βάζουμε κάτω και διεκδικούμε τη ζωή μας οργανωμένοι, ενωμένοι, μέσα από το σωματείο μας, έχει εμπνεύσει τεράστιο κύμα αλληλεγγύης από απλό κόσμο έξω από την πύλη του εργοστασίου καθημερινά, αλλά και ψηφίσματα σωματείων και φορέων. Το αγωνιστικό μήνυμά μας θέλουμε να φτάσει σε όλους τους Ηρακλειώτες.

Καλούμε όλα τα σωματεία , τους φορείς και τον κάθε εργαζόμενο να έρθει στο χώρο, έξω από τις πύλες του εργοστασίου, να στηρίξει με την παρουσία του και να βοηθήσει στην ενίσχυση του ταμείου των ανακυκλωτών για την συνέχιση του αγώνα μας, ενός αγώνα όπου είναι υπόθεση όλης της εργατικής τάξης.

Σωματειακή Επιτροπή Εργαζομένων Ανακύκλωσης

της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1917
ΑΡΙΘ. ΕΓΚΡ. ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΗΡ. 45
ΤΜΗΜ Α: Ε.Κ.Η. – Ο.Ι.Υ.Ε. – Γ.Σ.Ε.Ε.
ΓΡΑΦΕΙΑ: κτίριο Ε.Κ.Η. – 2oς όροφος
Λ.Δημοκρατίας 10, ΤΚ 71306, Ηράκλειο
τηλ-fax:2810283787
Καθημερινά 7- 9μμ

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας ανέργων-εργαζομένων-επισφαλών Ηρακλείου

60 μέρες αγώνας για δουλειά και αξιοπρέπεια έξω από τις πύλες του εργοστασίου της ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ… 

Στις 31/10/2015 έληξε η εργολαβία της εταιρίας Creta Eco Phoenix που διαχειριζόταν το εργοστάσιο της ανακύκλωσης στην ΒΙ.ΠΕ. και αναλαμβάνει η εταιρία Waste Solutions με έδρα τον Ασπρόπυργο. H Waste Solutions αρνείται να επαναπροσλάβει τους εργαζόμενους που χρόνια δούλευαν εκεί. Σκοπός της εργοδοσίας είναι αφενός, να ξεφορτωθεί εργαζομένους που συνδικαλίζονται και μάχονται για τα δικαιώματα τους και νικούν (απεργία 2012 κλπ), αφετέρου να κάνει νέες προσλήψεις με μισθούς πείνας και χωρίς κάλυψη για βαρέα και ανθυγιεινά σε ανθρώπους που ξεδιαλέγουν τα σκουπίδια με το χέρι (!) κάτω από άθλιες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας. Βαριές ευθύνες (και ποινικές) φέρουν η ιδιοκτήτρια εταιρία Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.), ο δήμος Ηρακλείου και οι υπόλοιποι δήμοι της ανατολικής Κρήτης, η Περιφέρεια Κρήτης και το και το Υπουργείο Εργασίας.

2 μήνες, οι εργαζόμενοι είναι έξω από το εργοστάσιο και διεκδικούν την επαναπρόσληψη τους.

2 μήνες το εργοστάσιο της ανακύκλωσης δεν λειτουργεί, με αποτέλεσμα: 

  • Τα ανακυκλώσιμα υλικά από τους μπλε κάδους να πηγαίνουν στη χωματερή με όλο το περιβαλλοντικό κόστος που αυτό συνεπάγεται και όλο το κόστος στην υγεία μας μακροπρόθεσμα (επιβάρυνση ΧΥΤΑ με επιπλέον τόνους σκουπιδιών – μείωση χρόνου ζωής τους)
  • Οι  δημότες να επιβαρύνονται οικονομικά μέσα από:

–          το πρόστιμο που θα πληρώσει ο δήμος για την παράνομη ταφή ανακυκλώσιμων υλικών,

–          το υποχρεωτικό τέλος ανακύκλωσης που περιλαμβάνεται στις τιμές των προϊόντων

–          τα δημοτικά τέλη: το εργοστάσιο έβγαζε ημερησίως κατά μέσο όρο 30-40 τόνους ανακυκλώσιμα υλικά, με τον τόνο να κοστίζει 50 ευρώ (τέλη εισόδου και ταφής στο ΧΥΤΑ), αυτό σημαίνει 1500 έως 2000 ευρώ επιβάρυνση για το δήμο καθημερινά όταν ο δήμος επικαλείται ότι δεν έχει χρήματα για στοιχειώδεις ανάγκες των δημοτών! 

Ο αγώνας των εργαζόμενων της ανακύκλωσης μας αφορά όλους!

Δεν είναι δυνατόν μια εταιρία να οδηγεί στα σκουπίδια τα δικαιώματα των εργαζομένων μαζί με τα ανακυκλώσιμα υλικά, οι δημότες να επιβαρυνόμαστε με έως και 2000 ευρώ καθημερινά και ο δήμαρχος Ηρακλείου να δηλώνει ότι η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για επαναπρόσληψη των εργαζομένων και επαναλειτουργία του εργοστασίου δεν μπορεί να εκτελεστεί γιατί αποτελεί ευχή που αρνείται να εισακούσει η εργοδοσία! (δήλωση δημάρχου Ηρακλείου στις 28/12 στο δημοτικό συμβούλιο)

Οφείλουμε όλοι να πάρουμε θέση!

ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΤΟΥΣ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

Νίκη των εργαζομένων στην ανακύκλωση θα είναι νίκη όλων μας απέναντι στον εργασιακό μεσαίωνα, απέναντι στην εργοδοτική ασυδοσία! Είναι απαραίτητο όλοι να σταθούμε αλληλέγγυοι τον αγώνα τους. Χρειάζονται ψηφίσματα από σωματεία, φάρμακα, τρόφιμα και καθημερινή παρουσία όλων μας στις πύλες του εργοστασίου.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΟΧΙ ΜΗΧΑΝΕΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 

Ας το πάρουν χαμπάρι: 

Κανείς εργαζόμενος δεν είναι μόνος του! Επίθεση σε έναν είναι επίθεση σε όλους και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα απαντάμε. Θέση τη θέση, εργοδότη τον εργοδότη θα παλεύουμε για την αξιοπρέπεια όλων μας! 

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Εργαζομένων, Ανέργων και Επισφαλών Ηρακλείου αποτελεί μια ανοιχτή κινηματική δομή αλληλεγγύης σε στενή αλληλεπίδραση με τα μαχόμενα σωματεία εργαζομένων και συγκροτήθηκε με σκοπό να δημιουργήσουμε μια ασπίδα προστασίας απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία, ενάντια στις απολύσεις και σε κάθε μορφή εργοδοτικής τρομοκρατίας. Με σκοπό τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων κάθε εργαζομένου ανεξαρτήτως μορφής σύμβασης (5μηνα, voucher, επιδοτούμενα προγράμματα κλπ) και την προάσπιση κάθε ανέργου. 

Στηρίζουμε αταλάντευτα κάθε εργαζόμενο και κάθε σωματείο στον αγώνα του!

 

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:

 

·         Σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα για όλους

·         Αυξήσεις στους μισθούς

·         Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας που να καλύπτουν τις ανάγκες μας

·         5ήμερο-7ωρο-35ωρο

·         Κατάργηση όλων των ευέλικτων, προς όφελος των εργοδοτών, μορφών απασχόλησης (μπλοκάκι, 5μηνα, voucher κτλ).

 

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΓΩΝΑΣ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Scroll to Top
Scroll to Top