Attack στην Ανεργία και την Επισφάλεια

Κάλεσμα στη συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων στη ΔΕΘ το Σάββατο 5/9, 6μμ, Κάμαρα

cropped-attacklogo.jpgΜε ψηφισμένα μνημόνια και υπηρεσιακή κυβέρνηση ενόψει εκλογών η φετινή Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης. Μας ζητούν να στρέψουμε τα βλέμματα στο αποτέλεσμα μιας κάλπης, μιλώντας είτε για συνέπεια σε υποχρεώσεις είτε προβάλλοντας ξαναζεσταμένες λύσεις που η πραγματικότητα τις έχει ήδη διαψεύσει. Μ’αυτούς συμπαρατάσσονται και τα μέλη του γνωστού συνδικαλιστικού κινήματος, αυτοί που εχθρεύονται την εργατική τάξη και είναι η κάθε λέξη κάθε συμφωνίας που τη φέρνει σε όλο και χειρότερη θέση, αυτοί που δεν είπαν λέξη για τα εργατικά ατυχήματα του τελευταίου διαστήματος αλλά ήταν λαλίστατοι όταν χέρι χέρι με τον ΣΕΒ προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο της εργασίας να πει ΝΑΙ, αυτοί που τόσα χρόνια προσπαθούσαν να εξαντλήσουν τη δυσαρέσκεια με απεργίες-τουφεκιές και τώρα μας καλούν σε “εργατικό και κοινωνικό συλλαλητήριο”.

Για μια συνολική νίκη, για τη ρήξη και την ανατροπή της εργασιακής βαρβαρότητας πρέπει πρώτα από όλα να εγκαταλειφθούν ηττοπαθείς θέσεις και στάσεις του παρελθόντος, να ηττηθούν ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός που δήλωσαν ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, η στάση αναμονής και κατευνασμού της λαϊκής οργής. Το νέομνημόνιο μπορεί να γίνει παρένθεση μόνο μέσα από εργατικούς και λαϊκούς αγώνες κι όχι από κυβερνητικούς θώκους. Είναι καιρός εμείς, η γενιά της εργασιακής περιπλάνησης, της ανεργίας και των 5μηνων, εμείς που σταθήκαμε χωρίς φόβο μπροστά στους εκβιασμούς όλων όσων μας θέλουν εξαθλιωμένους και θύματα στο βωμό τους κέρδους τους, να βγούμε μπροστά πιο μαχητικά, πιο οργανωμένα, πιο αποφασιστικά, βάζοντας μπροστά τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας, ερχόμενοι σε σύγκρουση με την πεπατημένη του γνώριμου δρόμου που μας έφερε ως εδώ.

Στηρίζουμε την ταξική εργατική συγκέντρωση πρωτοβάθμιων σωματείων στις 5/9 6μμ, στην Καμάρα ώστε ο λαός του ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ να δώσει μαζικό μήνυμα σε κάθε επίδοξο διαχειριστή των πολιτικών που μας θέλουν να ζήσουμε σαν σκλάβοι.

Scroll to Top
Scroll to Top