Attack στην Ανεργία και την Επισφάλεια

Η αστυνομία ξυλοφορτώνει μετανάστες και ενοχοποιεί τους μάρτυρες που την καταγγέλουν

Και οι 2 συνελήφθησαν το βράδυ της Τρίτης 30/1 προκειμένου να συγκαλυφθεί ο ξυλοδαρμός του δεύτερου μέσα στο σταθμό του ηλεκτρικού από τα όργανα της τάξης.

Η Μαρίνα, ασκούμενη δικηγόρος, όπως και άλλοι περαστικοί αποδοκίμασαν τους αστυνομικούς. Η Μαρίνα όμως ξεπέρασε τα όρια. Μετέβη οικειοθελώς στο αστυνομικό τμήμα – ως αυτόπτης μάρτυρας – προκειμένου να καταθέσει όσα είδε. Το θάρρος της έκανε τους ένστολους και τους προϊσταμένους τους να λουφάξουν. Πίσω από τα γαλόνια φάνηκε ο πραγματικός τους χαρακτήρας. Άνθρωποι δειλοί που αντλούν δύναμη μόνο από την εξουσία που βρίσκεται από πίσω τους, που τη χρησιμοποιούν κατά το δοκούν και τη στρέφουν πάντα ενάντια στους αδύναμους.

30044964_ereuna-gia-ta-kapsonia-se-anilikous-sto-at-omonoias.w_l_1

Τι γίνεται όμως όταν οι αδύναμοι σηκώνουν κεφάλι; Το δικαστήριο που θα δικάσει αυτή την υπόθεση θα πρέπει να γνωρίζει ότι οι αποφάσεις του θα κριθούν και με αυτό το κριτήριο. Θα κριθούν από το κατά πόσο για άλλη μια φορά οι δικαστικές αρχές και η αστυνομία θα διαμορφώσουν ένα συνεχές που θα συγκαλύπτει φασιστικές πρακτικές, αλλά και μέλη της εγκληματικής συμμορίας της ΧΑ που φυτρώνουν διαρκώς μέσα στις τάξεις της ΕΛΑΣ.

Ως ATTACK θα πάρουμε πρωτοβουλίες για τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης και την παρουσία του κινήματος σε κάθε δίκη. Οι εργατικές συλλογικότητες, τα σωματεία, η νεολαία δε θα μείνουν αμέτοχοι ούτε αυτή τη φορά.

Μαζί με τη Μαρίνα δε θα ναι μόνο οι δικηγόροι, οι συγγενείς, οι φίλοι της. Τη Μαρίνα την ξέρουν οι φτωχοί, την ξέρουν από το μεγαλειώδη αγώνα των πεντάμηνων και το πώς από την πρώτη στιγμή έγινε ένα με αυτούς. Την εμπιστεύονταν γιατί έκανε τότε αυτό που έκανε και τώρα. Έδινε το παράδειγμα της ανυπακοής, έδινε το χέρι σε όποιον όρθωνε ανάστημα.

Μαζί της θα είναι η Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας της οποίας είναι δραστήριο μέλος. Μαζί της θα είμαστε και εμείς και κάθε κομμάτι του κινήματος που πιστεύει ότι απέναντι  σε αυτό το αυταρχικό καθεστώς θα πρέπει να ορθωθεί ένα τείχος για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, για την υπεράσπιση των αγωνιστών/στριων, των αδύναμων!

Μετά την Ηριάννα και τον Περικλή, μετά τους συλληφθέντες στην πορεία για τον εμπρησμό της Libertatia, μετά τον Π. Καπετανόπουλο που πανηγυρικά αθωώθηκε πριν λίγο καιρό, η Μαρίνα και τόσοι ανώνυμοι μετανάστες ή ντόπιοι. Όλες αυτές οι υποθέσεις αποδεικνύουν ότι η κυβερνητική πολιτική της τρομοκρατίας και της καταστολής δεν έχουν τελειωμό.

Αυτοί στήνουν φυλακές, εμείς με το νου μας που είναι αληταριό να αμυνθούμε οργανωμένα για να είμαστε δυνατοί και δυνατές, για να δώσουμε τέλος στην αστυνομική αυθαιρεσία!

Scroll to Top
Scroll to Top