Attack στην Ανεργία και την Επισφάλεια

Δε θα ζήσουμε σαν σκλάβοι!

Η απεργία της 17 Μάη να σημάνει ξεσηκωμό!

Η φετινή Πρωτομαγιά βρήκε την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να πανηγυρίζει για το κλείσιμο της συμφωνίας με την ΕΕ και το ΔΝΤ και το νέο 4ο Μνημόνιο. Η αντιλαϊκή συμφωνία – σφαγείο  περιλαμβάνει μέτρα ύψους 3,6 δις, αιματηρά πλεονάσματα 3,5% και μια σειρά μέτρων βάρβαρης επίθεσης στην κοινωνική πλειοψηφία, ενώ απαιτεί να είμαστε ευχαριστημένοι με τα «αντίμετρά» της που προβλέπουν ελαφρύνσεις για την εργοδοσία και ξεροκόμματα ελεημοσύνης με συσσίτια για τους φτωχούς. Για ακόμα μια φορά, σταθερή στην πολιτική της, ρίχνει τα βάρη στους εργαζόμενους για να σώσει την εργοδοσία και το κεφάλαιο, την ίδια στιγμή που μιλά για πολιτική με «ταξικό πρόσημο».

Η κυβέρνηση έχει διαλέξει στρατόπεδο. Είναι αγκαλιά με το κεφάλαιο, τους τραπεζίτες και τους δανειστές. Το νέο μνημόνιο αποτελεί τη συνέχεια, την αναβάθμιση και την παγίωση της στρατηγικής Κυβέρνησης και ΕΕ για μόνιμο εργασιακό μεσαίωνα, απογύμνωση των εργαζομένων από τα δικαιώματα που έχουν κατακτήσει εδώ και αιώνες και αναδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων προς όφελος της εργοδοσίας. Συρρικνώνεται ακόμα περισσότερο το κράτος πρόνοιας με τη μείωση και κατάργηση των επιδομάτων, με πρώτο το επίδομα ανεργίας την ώρα μάλιστα που η ανεργία στους νέους φτάνει στο 50%. Προαναγγέλλουν χιλιάδες απολύσεις συμβασιούχων στους δήμους και συρρικνώνουν το δημόσιο, παίρνουν καθολική ισχύ οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, ο υποκατώτατος μισθός και η εκ περιτροπής απασχόληση, η απαγόρευση της επεκτασιμότητας των κλαδικών συμβάσεων εργασίας και απελευθερώνονται οι ομαδικές απολύσεις. Καταργούν την Κυριακάτικη αργία, καταδικάζοντας σε καταναγκαστική εργασία ένα τεράστιο κομμάτι εργαζομένων. Και όλα αυτά στο ασφυκτικό πλαίσιο που δημιουργούν οι νέες φορομπηξίες, οι μειώσεις των αποδοχών και των κοινωνικών δαπανών και οι ατέλειωτες ιδιωτικοποιήσεις, στο όνομα πάντα μιας ανάπτυξης που, όταν και αν έρθει, θα έχει διαλύσει τα πάντα στο διάβα της.

Αντεπίθεση τώρα!

Να απαντήσουμε στην πρόκληση.

Με κέντρο αγώνα των εργαζόμενων, των ανέργων και της νεολαίας.

Να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας! 

Eίναι σαφές πως οι ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός δεν υπηρετεί τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Βάζει πλάτη με την απραξία και την αδιαφορία του ώστε να περάσει το νέο αντεργατικό πακέτο μέτρων. Η ΓΣΕΕ και ο εργοδοτικός συνδικαλισμός ούτε μπορούν ούτε θέλουν να οργανώσουν την εργατική αντεπίθεση. Δεν ενδιαφέρονται για τους χιλιάδες ανασφάλιστους, άνεργους, ασυνδικάλιστους εργαζόμενους. Φοβούνται οι γραφειοκράτες την οργή του λαού που σιγοκαίει υπόκωφα περιμένοντας μια ευκαιρία για να βγει στο προσκήνιο και για αυτό προσπαθούν με κάθε τρόπο να τον αφήνουν στο περιθώριο. Φοβούνται τους νέους και τις νέες, που ξέρουν ότι ο κόσμος της ΕΕ, των κυβερνήσεων, της εργοδοσίας δεν επιφυλάσσει πάρα μόνο φτώχεια, ανεργία και μετανάστευση!

Το εργατικό κίνημα μπορεί να δώσει απάντηση όσο και να το σαμποτάρουν. Τώρα είναι η ώρα να αναπτυχθεί ανατρεπτική κοινή δράση των μαχόμενων δυνάμεων με ανεξάρτητο ταξικό σχεδιασμό. Να συμβάλουν από κοινού να οργανωθεί η νεολαία και οι εργαζόμενοι σε νέα συνδικάτα, σε μορφές οργάνωσης στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς, να συσπειρωθούμε εργαζόμενοι και νεολαία σε ένα πρόγραμμα πάλης για τα σύγχρονα δικαιώματά μας με αιτήματα που θα στρέφονται ενάντια στα μέτρα τους, στους ενορχηστρωτές της επίθεσης και ότι μας κρατά πίσω ώστε να βγούμε ξανά στο προσκήνιο πιο οργανωμένοι, πιο μαζικοί, πιο μαχητικοί. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ενα πραγματικά μαχητικό  κέντρο αγώνα που θα αναμετρηθεί στα ίσα με την πολιτική κυβερνήσεων-ΕΕ-κεφαλαίου.

Να απαντήσουμε στην πρόκληση! Να ξαναβγούμε στο δρόμο!

Το 4ο μνημόνιο να μην περάσει! 

Να είναι η 17 Μάη μέρα πανεργατικού ξεσηκωμού και αρχής νέου ανένδοτου και κλιμακούμενου αγώνα! 

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα. Πλήρη κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας.
  • Καμία μείωση, αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Πλήρη επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων τώρα, επαναφορά του κατώτερου μισθού. Κανένας «υποκατώτατος» μισθός. Ίση αμοιβή για ίση εργασία.
  • Μέτρα προστασίας των ανέργων. Επίδομα ανεργίας ίσo με το βασικό μισθό και χωρίς προϋποθέσεις.
  • Nα ανατραπεί ο νόμος Κατρούγκαλου και όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι. Ριζική μείωση των εργατικών εισφορών. Δεν πληρώνουμε τις εξοντωτικές ασφαλιστικές εισφορές – να πληρώσουν οι εργοδότες και το κράτος.

 

 

Scroll to Top
Scroll to Top