Attack στην Ανεργία και την Επισφάλεια

Απολύσεις στους Δήμους: Δεν θα τους περάσει!

Αμαξοστάσιο Δήμου Κέρκυρας, Πέλεκας
Αμαξοστάσιο Δήμου Κέρκυρας, Πέλεκας

10.000 συμβασιούχοι των Δήμων θα βρεθούν στο δρόμο το επόμενο χρονικό διάστημα. Σε νέα συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τον Σκουρλέτη, έγινε σαφές αυτό που ήδη ξέραμε, ότι οι απολύσεις είναι προ των πυλών. Ακόμα και μετά την ομόφωνη απόφαση Ελεγκτικού Συνεδρίου, που κρίνει ως παράνομη την παράταση και την μονιμοποίηση της εργασίας τους, αλλά και θέτει ζήτημα για τους ήδη καταβληθέντες μισθούς κατά την περίοδο που ίσχυε η παράταση της σύμβασής τους, συνεχίζει να παίζει βρώμικα παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων μιλώντας για οριστική λύση στο πρόβλημα με νομοθετική ρύθμιση “που θα σέβεται το υπάρχον νομικό πλαίσιο”. Τι είδους λύση πιστεύει η Κυβέρνηση πως μπορεί να δοθεί με σεβασμό στις μνημονιακές δεσμεύσεις για απαγόρευση των μόνιμων προσλήψεων;

Για ακόμα μια φορά το ίδιο έργο, οι εργαζόμενοι έχουν γίνει μπαλάκι ανάμεσα σε ΚΕΔΕ, Ελεγκτικό Συνέδριο και Κυβέρνηση, οι οποίοι ρίχνουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλον για να γλιτώσουν τα πυρά της οργής. Το παιχνίδι ευθυνών που έχει στηθεί δεν μπορεί όμως να καλύψει την πραγματικότητα: η ίδια η πολιτική της ελαστικής, ανακυκλούμενης εργασίας και οι θεσμοί που την προωθούν και την εφαρμόζουν δεν μπορούν να δώσουν λύση στο πρόβλημα που άλλωστε οι ίδιοι δημιουργούν. Όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο δεν πείθει κανέναν και σίγουρα όχι τους εργαζόμενους σε όλο το ευρύτερο Δημόσιο, από τους οποίους ήδη έχει ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων.

Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη αγωνιστικές κινητοποιήσεις με αποκλεισμούς στα γκαράζ καθαριότητας των Δήμων από τη Δευτέρα 19/6 έως την Τετάρτη 21/6 και έπεται 24ωρη απεργία και πορεία την Πέμπτη 22/6. Αυτός ο αγώνας, εκτός από τους συμβασιούχους της καθαριότητας, αφορά κάθε εργαζόμενο με σύμβαση ορισμένου χρόνου, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τους εργαζόμενους στην κοινωφελή εργασία, του υποκατώτατου μισθού, της διαρκούς αλλαγής πόστου για την κάλυψη των κενών, χωρίς ΣΣΕ και μια σειρά δικαιώματα. Αφορά τους μόνιμους και την ποιότητα και ασφάλεια της εργασίας τους. Αφορά κάθε κάτοικο που έχει ανάγκη ποιοτικές δημοτικές υπηρεσίες, οι οποίες διαλύονται στο πέρασμα της πολιτικής Κυβέρνησης και ΕΕ, η οποία έχει στόχο τελικά την ιδιωτικοποίησή τους. Με τέτοιο τρόπο, με κέντρα αγώνα σε κάθε Δήμο που να τους συσπειρώνει όλους και με τοπικό και πανελλαδικό συντονισμό τους, πρέπει να δοθεί.

Να μην είναι η απεργία της Πέμπτης το τέλος αυτού του αγώνα. Να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί μέχρι την ολοκληρωτική ικανοποίηση των αιτημάτων!

Να παλέψουμε για:

  • Να μην περάσει καμία απόλυση και να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις σε αορίστου χρόνου. Να μη μείνει κανένας εργαζόμενος απλήρωτος. Να γίνουν προσλήψεις για την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών.
  • Κατάργηση κάθε μορφής προσωρινής και ελαστικής εργασίας.
  • Καμία ιδιωτικοποίηση στις υπηρεσίες του δήμου. Ποιοτικές υπηρεσίες για όλους.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
Scroll to Top
Scroll to Top