Attack στην Ανεργία και την Επισφάλεια

Ανακοίνωση του USB για τη δολοφονία απεργού στην Πιατσέντζα

ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΕΡΓΑΤΗΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΒΑΣΗΣ (UNIONE SINDACALE DI BASE – USB) ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ GLS ΤΗΣ ΠΙΑΤΣΕΝΤΖΑ.

%ce%b9%cf%84%ce%b1%ce%bb%ce%b9%ce%b1-%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b1%cf%84%ce%b7%cf%82

μετάφραση Μάκης Δαβιλάς

ΠΙΑΤΣΕΝΤΖΑ 14 Σεπτέμβρη 23.45 πεθαίνει γιατί πάλεψε, πεθαίνει για τα εργατικά δικαιώματα.

«Σκοτώστε μας όλους» είναι η κραυγή των εργατών στον χώρο των logistics στην Πιατσέντζα. Ένας σύντροφος μας, ένας αδερφός μας δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια της περιφρούρησης της απεργίας των εργατών της SEAM, εταιρείας που συνεργάζεται με την GLS, σήμερα το βράδυ μπροστά στις αποθήκες της εταιρείας.

Το τραγικό γεγονός είναι ο επίλογος μιας βραδιάς με μεγάλες συγκρούσεις, το USB είχε καλέσει σε μια μεγάλη συνέλευση εργατών για να συζητήσει για τη μη συμμόρφωση στις συμφωνίες που υπογράφτηκαν σχετικά με την υπόθεση των προσωρινά απασχολούμενων εργαζομένων και τους χρόνους μίσθωσης.

Απέναντι στη συμπεριφορά της εταιρείας, οι εργάτες που παρέμειναν να περιφρουρούν τις πύλες ξεκίνησαν αμέσως την απεργία. Κατά τη διάρκεια της περιφρούρησης ένας εργάτης πατέρας 5 παιδιών, που είχε προσληφθεί από την εταιρεία το 2003, δολοφονήθηκε μπροστά στα μάτια της αστυνομίας από ένα φορτηγό που είχε εντολή να σπάσει την περιφρούρηση της απεργίας.

Αυτή δολοφονία είναι η τραγική απόδειξη των άσχημων συνθηκών που βιώνουν οι εργάτες στον χώρο των logistics για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το USB έχει καταγγείλει πολλές φορές όλη αυτή την κατάσταση : βία, εκβιασμοί, απειλές, έλλειψη εργασιακών δικαιωμάτων είναι καθημερινά φαινόμενα σε αυτόν τον τομέα εργασίας.

Unione Sindacale di Base

Scroll to Top
Scroll to Top