Attack στην Ανεργία και την Επισφάλεια

Ανακοίνωση για το Δημοψήφισμα και τις Εξελίξεις

Untitled-1Το συντριπτικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου, με 61,3 % υπέρ του ΟΧΙ αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα ρήξης και όχι υποταγής για νέο μνημόνιο, εκφράζοντας συνολικότερες διαθέσεις του κόσμου της εργασίας  για αντίσταση και ανυπακοή.

Όλοι εμείς δεν υποκύψαμε στην τρομοκρατία, αλλά, αντίθετα, απέναντι στις κλειστές τράπεζες, την 24ωρη κατήχηση και τρομοϋστερία των ΜΜΕ, στους εργοδοτικούς εκβιασμούς των αφεντικών στους χώρους δουλειάς, είπαμε το δικό μας ΟΧΙ. Το ΟΧΙ μιας γενιάς που σύσσωμες οι δυνάμεις του συστήματος, οι τραπεζίτες, ο ΣΕΒ, η ΕΕ, το ∆ΝΤ και όλο το πολιτικό τους προσωπικό βουλιάζουν χρόνια τώρα στην ανεργία, την αβεβαιότητα και την επισφάλεια, καλώντας τη να εργαστεί με τους πλέον ελαστικούς όρους και με μισθούς πείνας. Πλέον γνωρίζουμε καλά ότι οι λύσεις που προτείνουν μέσα από τις λεγόμενες ενεργητικές μορφές καταπολέμησης της ανεργίας και μέσα από τα ολιγόμηνα προγράμματα δεν μπορούν να αποτελέσουν καμία ανάσα ζωής. Κανένα θετικό πρόταγμα δεν μπορεί αν έρθει μέσα από τα δήθεν σωτήρια ΕΣΠΑ της ΕΕ που συντελούν στην καθιέρωση των χειρότερων όρων εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ξεχαρβαλώνοντας τα εργατικά δικαιώματα και ανακυκλώνοντας την ανεργία.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ πρόβαλε ένα δειλό και υπονομευμένο ΟΧΙ, επιδιώκοντας να αποφύγει τη ριζοσπαστικοποίησή του λαού. Προχώρησε στο δημοψήφισμα αφού για μήνες διαπραγματεύτηκε με τους οικονομικούς δολοφόνους της ΕΕ και της ΕΚΤ για μια «βιώσιμη συμφωνία». Δεν πέρασε ούτε μία μέρα και φρόντισε να αλλοιώσει το νόημα της λαϊκής θέλησης, του ταξικού ΟΧΙ, μέσα από το κοινό ανακοινωθέν των πολιτικών αρχηγών για το πλαίσιο της συνέχισης της διαπραγμάτευσης, καλλιεργώντας ένα « κλίμα εθνικής ομοψυχίας». Από κοινού με τις δυνάμεις του ΝΑΙ στη νέα μνημονιακή σφαγή (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ), έβγαλαν τη διάγνωση για το χαρακτήρα της λαϊκής θέλησης, με ετυμηγορία πως δεν συνιστά εντολή ρήξης!

Είναι εμφανές πως ετοιμάζουν ένα πακέτο συμφωνίας που θα περιέχει όλα σχεδόν τα μέτρα που έχουν ήδη καταψηφιστεί ως μέτρα της τρόικας στο δημοψήφισμα, θέλοντας να σπάσουν τον τσαμπουκά του κόσμου. Από την άλλη προσπαθούν να ρίξουν στις πλάτες μας το βάρος της όποιας συμφωνίας αλλάζοντας ακόμη και τους κανόνες που οι ίδιοι έθεσαν εξετάζοντας «τα προβλήματα χρηματοδότησης που έχουν δημιουργηθεί σε έργα και παρεμβάσεις που χρηματοδοτούνται στους Δήμους μας από ευρωπαϊκά προγράμματα και τη μελλοντική βιωσιμότητα της λειτουργίας κρίσιμων κοινωνικών δομών και υπηρεσιών των Δήμων, που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ», όπως μας πληροφορούν οι τοπικοί άρχοντες σε ανακοίνωσή τους. Γίνεται λοιπόν ξεκάθαρο και από τη μεριά μας, ότι η μάχη δεν τελειώνει εδώ. Είναι καιρός να δείξουμε μέσα από την οργάνωσή μας και τους αγώνες μας τι σημαίνει για μας το ΟΧΙ, αρχίζοντας από σήμερα και για όσο χρειαστεί!

ΝΕΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ATTACK TETAΡΤΗ 08.07.2015 ΣΤΙΣ 19.00 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΜΤ (Φωκίωνος 11 και Ερμού)

Scroll to Top
Scroll to Top