Attack στην Ανεργία και την Επισφάλεια

Ψήφισμα στήριξης στην απεργία στη NOKIA

4189CB86-4EEA-4DA4-A7F5-FEC7D6B45C6E

Ψήφισμα Στήριξης των απεργιακών κινητοποιήσεων (9/10 & 23/10) του Σωματείου Εργαζομένων στη NOKIA Ελλάδας

 

Η ATTACK στην ανεργία και την επισφάλεια στηρίζει τις απεργίες που έχουν προκηρύξει οι  εργαζόμενοι στην ΝΟΚΙΑ και το Σωματείο τους ενάντια στις μαζικές απολύσεις που δρομολογεί η διοίκηση της εταιρείας, ενάντια στην άρνησή της για υπογραφή νέας επιχειρησιακής ΣΣΕ.

 

Ο αγώνας των εργαζόμενων στη NOKIA είναι και δικός μας αγώνας!

 

Είναι αγώνας ενάντια στις απολύσεις και την ανεργία, η οποία παρά την πτώση της έχει σταθεροποιηθεί σε απαράδεκτα υψηλά ποσοστά και κινδυνεύει να ξανααυξηθεί σε περίπτωση νέων επεισοδίων της διεθνούς οικονομικής κρίσης. Είναι αγώνας για το δικαίωμα των εργαζόμενων   για υπογραφή αξιοπρεπών συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Δικαίωμα που τους αρνείται πεισματικά η εταιρεία, αξιοποιώντας το μνηνονιακό πλαίσιο κατάργησης των ΣΣΕ που διαμόρφωσαν όλες οι κυβερνήσεις του προηγούμενου διαστήματος. Είναι αγώνας απέναντι σε μια μεγάλη πολυεθνική εταιρεία με σημαντική κερδοφορία, που απασχολεί χιλιάδες εργαζόμενους διεθνώς και εκατοντάδες στην Ελλάδα,  που δίνει τον τόνο στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής.

 

 

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στη NOKIA εκδηλώνονται δύο μόνο μήνες μετά την ανάδειξη της ΝΔ στην κυβέρνηση. Διάστημα στο οποίο πέρασε σειρά διατάξεων που χτυπούν τους εργαζόμενους και τη νέα γενιά, ιδιαίτερα αυτούς που απασχολούνται με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Ενώ ήδη προετοιμάζεται να περάσει το αναπτυξιακό νομοσχέδιο που επιφέρει βαρύ χτύπημα στις ΣΣΕ και στη δημοκρατική συγκρότηση του πρωτοβάθμιου συνδικαλισμού.

 

Όλα τα παραπάνω τα ξέρουν καλά οι εργαζόμενοι της NOKIA, για αυτό και παλεύουν απέναντι στην αντεργατική πολιτική κυβερνήσεων-ΕΕ-κεφαλαίου. Ο αγώνας των εργαζόμενων της NOKIA είναι τμήμα ενός μωσαϊκού κινητοποιήσεων που σταδιακά εκδηλώνονται σε επιμέρους εργασιακούς χώρους αλλά και ευρύτερα, που επιδιώκουν να σπάσουν την αδράνεια και να αναμετρηθούν με την πολιτική που στερεί τα πάντα από τους εργαζόμενους και τα δίνει όλα στους εργοδότες. Ο συντονισμός αυτών των αγώνων μπορούν να υπερβούν τον υποταγμένο συνδικαλισμό σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, διαμορφώνοντας τους όρους της ταξικής ανασυγκρότησης του εργατικού κινήματος.

 

Είναι για αυτό το λόγω κρίσιμη η έκβαση της μάχης στη NOKIA. Η νίκη του αγώνα τους θα είναι νίκη όλων μας.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ η διοίκηση της NOKIA να ακυρώσει τώρα τους σχεδιασμούς για απολύσεις.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να υπογράψει άμεσα επιχειρησιακή ΣΣΕ που να καλύπτει τις ανάγκες των εργαζόμενων της και τις αξιώσεις του Σωματείου εργαζόμενων στη ΝΟΚΙΑ. Επαναφορά των ΣΣΕ και κατάργηση όλων νομοθετικών διατάξεων που ισοπέδωσαν του μισθούς, το ωράριο, τις σχέσεις εργασίας. Αυξήσεις στους μισθούς – μείωση ωραρίου – σταθερές εργασιακές σχέσεις – δουλειά για όλους!

 

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

 

Καλούμε σωματεία, συλλόγους και άλλους φορείς να εκδηλώσουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους στη NOKIA , να στηρίξουμε έμπρακτα τις απεργιακές περιφρουρήσεις.

 

ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ NOKIA ΕΛΛΑΔΑΣ

 ATTACK στην ανεργία και την επισφάλεια

Scroll to Top
Scroll to Top