Attack στην Ανεργία και την Επισφάλεια

Τα δικαιώματα μας πάνω απο την “ανάπτυξη” τους

40636721_2179744425615585_1128241677631225856_n

Κάλεσμα της Attack Αθήνας στη ΔΕΘ 2018 

Ήδη έχουμε πάρει μια γεύση για το τι πρόκειται να ακούσουμε στα φετινά εγκαίνια της ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό για το ξεκίνημα της μεταμνημονιακής περιόδου, μπαίνοντας έτσι δυναμικά στην προεκλογική του καμπάνια. Μαζί με την έξοδο από τα μνημόνια, η κυβέρνηση εξαγγέλλει υποτίθεται την ελάφρυνση του χρέους, τηνμείωση των ποσοστών ανεργίας, τηνυπογραφή συλλογικών συμβάσεων και την μείωση των ελαστικών μορφών απασχόλησης.

Όμως, η πραγματικότητα για τον λαό και τους εργαζόμενους είναι πολύ διαφορετική από το παραμύθι που προσπαθούν να μας πλασάρουν. Την ίδια στιγμή καθιερώνεται μια μόνιμη συνθήκη εργασιακής εξαθλίωσης και κατάργησης ακόμα και των στοιχειωδών κοινωνικών και εργατικών δικαιωμάτων, αδυνατώντας έτσι να πιστέψει κανείς ότι ξημερώνει ένα καλύτερο αύριο, όπως τάζει η κυβέρνηση. Το παραμύθι της «εξόδου» από τα μνημόνια έρχεται παρέα με νέα πακέτα περικοπών, ξεπουλήματος και φορολογικών βαρών για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα με επέκταση έως το 2060, αναδιανέμοντας τη φτώχεια, μετατρέποντας σε κανόνα την προσωρινή εργασία εκτός εργατικού δικαίου (βλ. κοινωφελή προγράμματα), στο όνομα της ανάγκης μείωσης της ανεργίας με κάθε τρόπο,παίρνοντας παράδειγμα από τις ευρωπαϊκές πρακτικές, που πρόσφατα στην Αυστρία θέσπισαν τη 12ωρη ημερήσια εργασία.

Παράλληλα φέτος τιμώμενη χώρα είναι οι ΗΠΑ, με προφανή στόχο την περαιτέρω πρόσδεση της χώρας στο σχεδιασμό του ΝΑΤΟ και την εξασφάλιση των συμφερόντων του κεφαλαίου, προσπαθώντας να επέμβει πιο βαθιά στα Βαλκάνια και να εδραιωθεί στην περιοχή. Ταυτόχρονα ενισχύονται οι πολιτικές που στοχοποιούν πρόσφυγες και μετανάστες, με τον φασισμό και τον ρατσισμό να εξαπλώνονται ραγδαία.

Όσο, λοιπόν, κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση προωθούν τις πιο βάρβαρες και αντεργατικές πολιτικές εις βάρος του κόσμου της εργασίας, με ασφυκτικά μέτρα, μισθούς-χαρτζιλίκι και καμία ασφάλεια για την επόμενη μέρα, είναι επιτακτική ανάγκη της νεολαίας, του κόσμου της εργασίας και ευρύτερα του λαϊκού και εργατικού κινήματος να επιβάλουν τα συμφέροντά τους. Να βάλουμε μπροστά τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας για ένα μέλλον και ζωή με αξιοπρέπεια, ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα, με στόχο την ανατροπήτου εργατικού μεσαίωνα που βιώνουμε και της πολιτικής που μας οδήγησε εδώ.

Για αυτό ακριβώς, καλούμε όλον αυτόν τον κόσμο της εργασίας να γυρίσει την πλάτη στον ξεπουλημένο συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και να δώσει δυναμικό και μαχητικό “παρών” στην  εργατική, αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση στα εγκαίνια της ΔΕΘ, κόντρα σε πόλεμο, φασισμό και ρατσισμό.

Στηρίζουμε και μαζικοποιούμε τα μπλοκ των πρωτοβάθμιων σωματείων, των εργατικών σχημάτων, των συλλογικοτήτων της ανεργίας και της επισφάλειας στην ανεξάρτητη ταξική πορεία στην Καμάρα.

Σάββατο, 8 Σεπτέμβρη στις 18.00 στην Καμάρα για την ζωή που μας κλέβουν, για την ειρήνη, για την ελευθερία!

Scroll to Top
Scroll to Top