Attack στην Ανεργία και την Επισφάλεια

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας 12.12.2016//ΙΝΣΕΤΕ//10.00

Τα προγράμματα voucher έφτασαν και στην ‘βαριά» βιομηχανία της Ελλάδας, τον τουρισμό! Μέχρι και το Μάρτιο του 2016 σχεδόν 1300 εργαζόμενοι συμμετείχαν στα γνωστά προγράμματα voucher, συγχρηματοδοτούμενα  από ΟΑΕΔ-ΕΣΠΑ, τα οποία καθ’ όλη την περίοδο της κρίσης προωθούνται από κεφάλαιο-κυβέρνηση και ΕΕ και από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στα πλαίσια τάχα της «ενεργητικής αντιμετώπισης της ανεργίας» ενώ  στην πραγματικότητα ανακυκλώνουν τους εργαζόμενους οι οποίοι μετά από 5-8 μήνες δουλειάς ξαναεπιστρέφουν μια και καλή στην ανεργία.Τα voucher έρχονται να εγκαθιδρύσουν το καθεστώς της σύγχρονης σκλαβιάς και να δώσουν μορφή και ουσία σε αυτό που ονομάζουμε ανακύκλωση της ανεργίας. Η διαφορά αυτών των προγραμμάτων στον Τουρισμό είναι οτι υλοποιήθηκαν για πρώτη φορά υπό την εποπτεία όχι κάποιου κρατικού φορέα αλλά μιας εργοδοτικής ένωσης. Ο ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων -ΣΕΤΕ) λοιπόν διάμεσου μίας ΜΚΟ του ανέλαβε την διεκπεραίωση του έργου.

Και πως πήγε αυτό;

Βρισκόμαστε 9 μήνες μετά τη λήξη των προγραμμάτων και οι εργαζόμενοι ακόμη περιμένουν την τελευταία δόση χρημάτων που τους αναλογεί. Η πρόφαση αυτή την φορά στηρίζεται στο γεγονός ότι ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η πιστοποίηση των γνώσεων των εργαζομένων για νομικούς λόγους. Αυτοί που κρύβονται πίσω από το νομικό πλαίσιο των ΕΣΠΑ δεν είναι άλλοι από το υπουργείο και το ΣΕΤΕ.

Από τη μεριά μας, απαιτούμε:

-να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι

-να βάλουν το χέρι στην τσέπη υπουργείο και ΣΕΤΕ ανεξάρτητα από τις ευρωπαϊκές οδηγίες και τα κονδύλια

– Να αποδεσμευτεί η πληρωμή των εργαζομένων από την πιστοποίηση. Δεν είναι μαθητευόμενοι, είναι εργαζόμενοι!

Κατάργηση των προγραμμάτων OAEΔ-ΕΣΠΑ! Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!

Η αυταπάρνηση και η οργάνωση της συλλογικής προσπάθειας είναι ο μόνος δρόμος για να κερδηθούν τα εργατικά δικαιώματα, ο μόνος τρόπος για να καταπολεμηθεί ο εργασιακός μεσαίωνας που σκεπάζει την προοπτική των εργαζομένων. Η ανακύκλωση της ανεργίας, η διαχείριση της εξαθλίωσης που φέρνουν τα προγράμματα ΕΣΠΑ δεν είναι αυτό που αξίζει στους εργαζόμενους και τη νέα γενιά.

Αγώνας λοιπόν για μόνιμη και σταθερή δουλειά και πλήρη εργασιακά δικαιώματα για όλους! Με αυτή την προοπτική οργανώνουμε τη μάχη στους χώρους δουλειάς παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια μας.

Η Attack θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό όσων σηκώνουν κεφάλι! Με κάθε μέσο που διαθέτουμε θα προσπαθούμε ο αγώνας των εργαζομένων/ανέργων στα προγράμματα να έρχεται στο προσκήνιο. Η λύση βρίσκεται μακριά από την κοροϊδία τους, στην οργάνωσή μας και την πάλη εμάς των ίδιων για τους εαυτούς μας! 

Καλούμε τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου στις 10.00 π.μ. σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα voucher τουρισμού στο ΙΝΣΕΤΕ Λεωφ. Αμαλίας 34

insete

Scroll to Top
Scroll to Top