Attack στην Ανεργία και την Επισφάλεια

Ολυμπία Οδός: Ματωμένα χέρια, γεμάτες τσέπες

troxaio2

Ένα -μόλις- μήνα μετά τις φιέστες της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τα εγκαίνια της Ολυμπίας Οδου, ένα νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα ήρθε να προστεθεί στη μακρά λίστα αίματος στο βωμό του κέρδους. Το πρωί του Σαββάτου 15/10, φορτηγό στο οποίο επέβαιναν 2 εργαζόμενοι, ανετράπη λόγω υποχώρησης του εδάφους σε εργοτάξιο κοντά στο Διακοπτό, με αποτέλεσμα τον θάνατο του 39χρονου Σαλίας Φεΐμ και τον σοβαρό τραυματισμό του 34χρονου οδηγού του οχήματος, Αλέξανδρου Γαλιατσάτου.

Την ώρα που η Κυβέρνηση κόβει κορδέλες πανηγυρίζοντας για την ολοκλήρωση του έργου, ονειροπολεί για την ανάπτυξη που όλο έρχεται και διαρρηγνύει τα ιμάτιά της για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος, συνάδερφοί μας εργάτες, δουλέυουν σα σύγχρονοι σκλάβοι από το χάραμα ώσπου να νυχτώσει, απουσία στοιχειωδών μέτρων ασφαλείας, κάτω από το μπαμπούλα του αιματοβαμμένου “Success Story”.

Είναι η ίδια Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που πιστή στις επιταγές της ΕΕ εφαρμόζει πλήρως όλους τους αντεργατικούς νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων, νομοθετεί καινούργιους ακόμη πιο αντιδραστικούς, ψηφίζει 3ο Μνημόνιο και ποδοπατάει κάθε αυτονόητο εργασιακό δικαίωμα επιβάλλοντας συνθήκες γαλέρας.

Μάταια προσπαθούν να αποκρύψουν τις ευθύνες τους με παχιά λόγια και υποσχέσεις. Ας σταματήσουν να περιφέρονται διαφημίζοντας την καινούρια τους «πραμάτεια». Απαιτούμε  την τήρηση των μέτρων ασφαλείας στα εργοτάξια και την πρόσληψη μόνιμου, εκπαιδευμένου και επαρκούς προσωπικού με κατοχυρωμένα όλα τα δικαιώματα του.

 

Scroll to Top
Scroll to Top