Attack στην Ανεργία και την Επισφάλεια

Νεανικό σκλαβοπάζαρο από ΟΑΕΔ και Δήμο Περιστερίου

ΔΕ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑ ΔΟΥΛΟΙ!

Σάββατο ξημερώνει αύριο, κι εσύ χαραμοφάη νέε από 15 έως 24 ετών που τρως ακόμα τα λεφτά του μπαμπά, αρνούμενος να πιάσεις μια δουλειά να αλαφρώσεις την οικογένειά τους, ας αφήσεις τις εξόδους και τις ποτάρες με έτερους ακαμάτηδες για σήμερα, γιατί αύριο έχει φροντιστήριο.

Ο Δήμος Περιστερίου παρέα με τον ΟΑΕΔ προσφέρουν τη δυνατότητα σε εσένα χαραμοφάη νεανία των 15-24 Οκτώβρηδων να δεις πώς είναι να κυνηγάς το μεροκάματο, καθότι αυτό θα κάνεις μια ζωή, ρε χαβαλέ, που μου μαθες και τα «μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους». Στο Δημαρχείο Περιστερίου, λοιπόν, από τις 10:30 μέχρι τις 16:00, θα έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις την Ημέρα Εργασίας και τα σχετικά Εργαστήρια Συμβουλευτικής. Και ευχαριστώ να λες που υπάρχουν αυτοί οι άγιοι Ευρωπαίοι που εμπνεύστηκαν το ευρύτερο πρόγραμμα «Youth Guarantee: 3 Steps To Finding A Job» αλλά και οι δικοί μας άνθρωποι που στο φέρνουν εδώ, δίπλα στο σπίτι σου, μπας και ξεκουνηθείς από τη βολή σου και σταματήσεις επιτέλους να βρίσκεσαι εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης σε αυτή την ευαίσθητη αλλά και παραγωγική ηλικία.

Σε αυτό το απίστευτο φροντιστήριο ζωής, ακαμάτη νέε, θα έχεις την ευκαιρία, εκτός από το να μάθεις να γράφεις κάνα βιογραφικό και να χειρίζεσαι μια συνέντευξη για δουλειά, να έρθεις σε επαφή με επιχειρήσεις και τοπικούς φορείς εργασίας, τους στυλοβάτες αυτού του τόπου, τους ανθρώπους που θα σε πάρουν κάτω απ’ τις φτερούγες τους και θα σε ταΐζουν κάνα ψιχουλάκι μέχρι να μεγαλώσεις και να ανοίξεις τα δικά σου φτερά στην αγορά εργασίας. Και πού ξέρεις, μπορεί να προκύψει και κάνα τυχερό…

Αν νομίζετε ότι τα παραπάνω έχουν μια δόση υπερβολής, η ουσία παραμένει η ίδια. Αυτή είναι η πολιτική κυβέρνησης-Ε.Ε-εργοδοσίας για την αντιμετώπιση της ανεργίας: προετοιμασία των νέων από πολύ νωρίς για το μαύρο εργασιακό μέλλον που τους περιμένει (σιγά μην ντραπούν να προωθήσουν την εργασία από τα 15, όταν υπάρχει η μαθητεία για τα ΕΠΑΛ θεσμοθετημένη ήδη στο νόμο για το Νέο Λύκειο), συνεχής επανακατάρτιση στα κενά εκτός δουλειάς και χρηματοδότηση σχετικών προγραμμάτων και ημερίδων (καλή ώρα) για να μπορούν οι «καλοί» εργοδότες να ονομάζουν ανάπτυξη τις δουλίτσες της πλάκας και τους μισθούς ξεροκόμματο, να βελτιώνονται τα νούμερα και οι δείκτες της ανεργίας τόσο στους νέους όσο και ευρύτερα ανακυκλώνοντας την, να κερδοφορούν στις πλάτες των χιλιάδων ανέργων και επισφαλώς εργαζόμενων που οι ίδιοι δημιουργούν. Δουλειά με ψίχουλα από τα 15(!!!), λειψά έως μηδενικά εργασιακά δικαιώματα και εξουθενωτικά ωράρια και ευχαριστώ να λέτε για την ευκαιρία που σας δίνετε. Και σα να μην έφταναν αυτά, υποκατώτατος μισθός για τη νέα γενιά που πρέπει να πληρώσει σκληρά για να μπει στην αγορά εργασίας.

Απέναντι σε αυτά τα σκλαβοπάζαρα, απέναντι στις πολιτικές αντιμετώπισης της ανεργίας που το μόνο που κάνουν είναι να βάζουν στο στόχαστρο τη νεολαία, απέναντι στον εργασιακό μεσαίωνα που μας ετοιμάζουν θα μας βρουν μπροστά τους. Όχι στις δουλεμπορικές φιέστες – Όχι στα προγράμματα εύρεσης εργασίας και επανακατάρτισης – Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής και μαύρης εργασίας και των προγραμμάτων ανακύκλωσης της ανεργίας – Ίση αμοιβή για ίση εργασία – Όχι στο ρατσιστικό διαχωρισμό για τη νέα γενιά και τον υποκατώτατο μισθό.

Scroll to Top
Scroll to Top