Attack στην Ανεργία και την Επισφάλεια

Να φύγουν τα ΜΑΤ από τους ελεύθερους δημόσιους χώρους! Οι δημόσιοι χώροι ανήκουν στον λαό!

Εικόνες που θυμίζουν όργια καταστολής μιας άλλης εποχής βλέπουμε τις τελευταίες μέρες με την αστυνομία και τα ΜΑΤ να προσπαθούν να σπείρουν την τρομοκρατία, κυνηγώντας και πετώντας χημικά σε πλατείες που κάθεται ο κόσμος –κυρίως η νεολαία– προχωρώντας σε αναίτιες προσαγωγές και συλλήψεις, απαιτώντας την εκκένωση τους.

Τα γεγονότα στην πλατεία Αγίου Γεωργίου χτες στην Κυψέλη, στην πλατεία Αγίου Ιωάννη στην Αγία Παρασκευή αλλά και μεμονωμένα περιστατικά εκφοβισμού περαστικών και όσων βρίσκονται σε πλατείες άλλων περιοχών, ξεπερνούν κάθε δικαιολογία για δήθεν προστασία των πολιτών από την πανδημία Covid-19. Αντίθετα, κάνουν πολύ ξεκάθαρες τις πολιτικές αποφάσεις που έχει πάρει η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους δημάρχους των περιοχών για καταστολή και επίδειξη εξουσίας.

Ως Attack στην ανεργία και την επισφάλεια καταγγέλλουμε τις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις καταστολής και εκδίωξης, καθώς και τη στοχοποίηση της δημοτική συμβούλου του ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ, Μελίνα Αλεφαντή. Ζητάμε να σταματήσει να χρησιμοποιείται προσχηματικά η προστασία της δημόσιας υγείας και να αποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις από τις πλατείες και τους ελεύθερους χώρους.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση μπορείς να πηγαίνεις στη δουλειά σου, να υπάρχει συνωστισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, να πηγαίνουν τα παιδιά στα σχολεία, να ψωνίζεις από την επόμενη βδομάδα κανονικά αλλά όχι να κάθεσαι σε δημόσιους χώρους. Μπορεί για τη δημόσια υγεία να μην παίρνει ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας αλλά προτείνει να ράψουμε μάσκες και να πλένουμε τα χέρια μας, χρηματοδοτεί με εκατομμύρια κανάλια και διαφημίσεις, δίνει παραπάνω χιλιάδες ευρώ σε ΚΕΚ απ’ ότι σε εργαζόμενους, αφήνει την εργοδοσία να κάνει τα δικά της πάρτυ με απολύσεις και μειώσεις μισθών και κάνει “σύσταση περιορισμού κυκλοφορίας 12-6” διότι είναι γνωστό πως ο ιός το βράδυ μεταδίδεται περισσότερο. Κατά τη διάρκεια της καραντίνας δεν προχώρησε ούτε στο ελάχιστο σε προσλήψεις γιατρών, σε νέες κλίνες ΜΕΘ, αντιθέτως άδραξε την “ευκαιρία” να ψηφίσει νόμους καταστροφής για το περιβάλλον, για το εκπαιδευτικό, για τη μετανάστευση, να προσπαθήσει να επιβάλει περιορισμό των δημοσίων χώρων και να προωθήσει το κέρδος των επιχειρήσεων.

Δεν ξεγελιόμαστε για τον πραγματικό στόχο της συκοφάντησης και της στοχοποίησης της νεολαίας και όσων αντιστέκονται… Η προσπάθεια παραχώρησης πλατειών σε χέρια ιδιωτών δεν είναι καθόλου κρυφή επιδίωξη της κυβέρνησης. Όπως επίσης και η τρομοκρατία που προσπαθεί να επιβάλει. Όμως δεν πρόκειται να δεχτούμε κάτι τέτοιο. Διεκδικούμε τους ελεύθερους χώρους που μας ανήκουν και δεν πάμε βήμα πίσω. Δεν μας τρομοκρατεί η στοχοποίηση της νεολαίας και το δικαίωμά της να χρησιμοποιεί τους ελεύθερους χώρους.

Οι ελεύθεροι χώροι ανήκουν στους πολίτες και όχι στις κυβερνήσεις και το κεφάλαιο!

Η Attack στην ανεργία και την επισφάλεια στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων και της νεολαίας για την υπεράσπιση των ελεύθερων δημόσιων χώρων και την εκδίωξη των αστυνομικών δυνάμεων από αυτούς.

Καλούμε μαζί με άλλες συλλογικότητες και κατοίκους στη συγκέντρωση ενάντια στην καταστολή στις 19:00 στην πλ. Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη.

Οι κυβερνήσεις τους βρωμάνε φασισμό, και εμείς το φασισμό έχουμε μάθει να τον τσακίζουμε!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Scroll to Top
Scroll to Top