Attack στην Ανεργία και την Επισφάλεια

Να σπάσει η τρομοκρατία της Market in!

marketin2Πόλεμο ενάντια στους εργαζόμενους έχει κηρύξει η εργοδοσία του Market In στα Γιάννενα.

Kαταγγέλλουμε την εργοδοσία των σούπερ μάρκετ Market In για την προσπάθεια βίαιης καταστολής της απεργιακής περιφρούρησης το πρωί της Πέμπτης.

Την Πέμπτη, μέρα της πανεργατικής απεργίας, και μετά από κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, απεργοί και συνδικαλιστές που συγκεντρώθηκαν έξω από το σούπερ μάρκετ Market In στα Γιάννενα για να περιφρουρήσουν την απεργία, αντιμετώπισαν ξύλο και προπηλακισμούς από επαγγελματίες μπράβους!
Θυμίζουμε ότι τις προηγούμενες φορές η εργοδοσία των Market In είχε καλέσει για περιφρούρηση την αστυνομία, η οποία είχε προβεί σε συλλήψεις, εργαζομένων και φοιτητών, ενώ με την πίεση της εργοδοσίας έχουν ασκηθεί και διώξεις σε απεργούς και συνδικαλιστές. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό. Και αυτή τη φορά προσέλαβε επαγγελματίες μποξέρ, πορτιέρηδες και “φουσκωτούς” για να εμποδίσει τους απεργούς, ορισμένοι μάλιστα “επαγγελματίες” εκτός Ιωαννίνων.

Δε φτάνει που προσλαμβάνει εργαζόμενους για 300€, αλλά ταυτόχρονα χτυπά το δικαίωμά τους να αγωνιστούν και να απεργήσουν. Αυτή είναι η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και το μνημονιακό μπλοκ εργοδοσίας – ΕΕ – κεφαλαίου. Η εργοδοσία των Market In έχει κηρύξει τον πόλεμο στους εργαζόμενους. Αφού πρώτα έκανε χρήση κάθε αντεργατικής και απαράδεκτης ρύθμισης για να ξεφορτωθεί εργαζόμενους που ο πρώην συνέταιρός της “Καρυπίδης” είχε αφήσει απλήρωτους, τώρα, με τη συνέργεια της αστυνομίας και την απόλυτη συνενοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συλλαμβάνει εργαζόμενους, μέλη σωματείων, αλληλέγγυους και αλληλέγγυες, χτυπά το δικαίωμα στην απεργία. Είναι η ώρα να διαλέξουμε πλευρά!

Σε πείσμα της εργοδοσίας και των έμμισθων μπράβων της η απεργιακή συγκέντρωση έγινε, η απεργία πέτυχε!

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία του Market In για τις απολύσεις εργαζομένων και την προπάθεια καταστολής των απεργιακών κινητοποιήσεων. Oι φασιστικές πρακτικές της εργοδοσίας και των μπράβων τους δεν πρόκειται να σταματήσουν το δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, τις απολύσεις και την καταστολή.
Δεν μας πτοούν. Κάθε φορά θα μας βρίσκουν πιο δυναμικά μπροστά τους.
Κάτω τα χέρια από τα σωματεία, κάτω τα χέρια από την απεργία!

Νίκη στον αγώνα των εργαζόμενων της Market in!

 

Scroll to Top
Scroll to Top