Να μπει τέρμα στην ομηρία που βάζει τους εργαζόμενους η εταιρεία “ΧΑΡΜΑΝΗΣ”

Όμηροι της εργοδοσίας οι εργαζόμενοι του “ΧΑΡΜΑΝΗ”

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ

Την κρίση της πανδημίας σαν ευκαιρία επιβολής του εργασιακού μεσαίωνα φαίνεται πως βρήκε η ιδιοκτησία της “ΧΑΡΜΑΝΗΣ” που διατηρεί καταστήματα παραφαρμακευτικών ειδών και καλλυντικών και απασχολεί 230 εργαζόμενους.

Από την αρχή της απαγόρευσης της λειτουργίας καταστημάτων, η ιδιοκτησία προσπάθησε να βρει «παραθυράκια», προκειμένου τα καταστήματά της να συνεχίσουν να λειτουργούν. Μέχρι σήμερα, ένα μήνα μετά την αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων, η εταιρεία δεν έχει καταβάλει στους εργαζόμενους την οφειλόμενη μισθοδοσία για το μήνα Μάρτιο και δεν έχει ενημερώσει τους εργαζόμενους σε τι καθεστώς βρίσκεται η εργασιακή τους σχέση. Την ώρα που για τους εργαζόμενους τρέχουν όλες οι υποχρεώσεις, αυτοί δεν μπορούν να διεκδικήσουν ούτε το πενιχρό επίδομα των 800€, αφού δεν έχει προχωρήσει η εταιρεία σε αναστολή σύμβασης της εργασίας τους, ενώ η εταιρεία συνεχίζει να κερδίζει από τη μερική λειτουργία των καταστημάτων, το e-shop και τις παραδόσεις κατ οίκων. Ταυτόχρονα, αναζητά «λύσεις» σε υποχρεωτικές άδειες και εκ περιτροπής εργασία.

Εκμεταλλευόμενοι την πανδημία, βρίσκουν ευκαιρία να καταπατήσουν κάθε εργασιακό δικαίωμα των εργαζομένων. Μας θέλουν σκλάβους, να δουλεύουμε απλήρωτοι και εκτεθειμένοι στον κίνδυνο της πανδημίας, την ώρα που απολαμβάνουν όλες τις ελαφρύνσεις που δίνουν στο κεφάλαιο κυβέρνηση και ΕΕ. Αυτοί βάζουν πάνω από όλα τα κέρδη τους. Εμείς απαντάμε ότι θα βρεθούμε απέναντί τους με κάθε τρόπο και κάθε μέσο!

Να δώσουμε τη μάχη για να μην πληρώσουμε τη νέα κρίση πάλι οι εργαζόμενοι. Τα δικαιώματά μας δεν μπαίνουν στην καραντίνα!

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στο κάλεσμα για συντονισμένη μέρα δράσης την Τρίτη 14 Απριλίου από κοινού με άλλα σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων απέναντι στην κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης από κυβέρνηση και εργοδοσία με αφορμή την επιδημία του κορονοϊού.

Καλούμε κάθε εργαζόμενη και εργαζόμενο να αντισταθεί, να απευθυνθεί στο σωματείο του, σε εργατικά σχήματα και συλλογικότητες γειτονιάς. Απαιτούμε:

· Να μπει τέρμα στην ομηρία που βάζει τους εργαζόμενους η εταιρεία “Χαρμάνης”! Να μη χαθεί κανένας μισθός! Καμία άδεια άνευ αποδοχών! Καμία δυσμενής μεταβολή στις αποδοχές, στα ωράρια και στις άδειες εργασίας για κανένα λόγο!

· Πλήρη καταβολή των μισθών με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας. Καμία επιβάρυνση των εργαζομένων. Κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ. Απαγόρευση των απολύσεων. Να κηρυχτούν παράνομες όλες οι απολύσεις που έγιναν από 1η Μάρτη και οι αρνητικές μεταβολές στις συμβάσεις, στα ωράρια, στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις. Το Δώρο Πάσχα να δοθεί στο ακέραιο και στην ώρα του.

· Πρόσθετες άδειες με πλήρεις αποδοχές στους εργαζόμενους με χρόνια νοσήματα, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Κανένας στη δουλειά χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

ATTACK στην ανεργία και την επισφάλεια

ATTACK στην ανεργία και την επισφάλεια – Πρωτοβουλία Πάτρας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *