Attack στην Ανεργία και την Επισφάλεια

Καταγγελία για βίαιη επίθεση της αστυνομίας σε σπουδαστή ΙΕΚ

Την Παρασκευή το βράδυ δύο παιδιά 18 ετών, ο Κ.Μ. σπουδαστής σε ΙΕΚ και ο Ν.Π. μαθητής της Γ Λυκείου βρέθηκαν στην Πατησίων, όπου μια διμοιρία της αστυνομίας τους σταμάτησε ένα στενό πριν την ΑΣΟΕΕ. Tους ζήτησαν ταυτότητες και αφού οι νεαροί δεν είχαν, άρχισαν να τους κάνουν ερωτήσεις, εστιάζοντας στην καταγωγή τους. Ο Ν.Π. δε φάνηκε να τους απασχολεί ιδιαίτερα, μιας και ήταν από την Ελλάδα. Ο Κ.Μ., όμως, που ήταν από την Αλβανία, δέχτηκε έντονη επίθεση. Πέρα από ερωτήσεις τύπου: «τι κάνεις εσύ εδώ», τον έπιασε ένας ΜΑΤατζής από τον λαιμό και σύντομα ήρθε και ένας ασφαλίτης με πολιτικά ο οποίος τον γρονθοκόπησε με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην υπάρχουν σημάδια που να το αποδεικνύουν σε πιθανή εξέταση. Στη συνέχεια, τους έβαλαν χειροπέδες και τους προσήγαγαν στο ΑΤ Κυψέλης, όπου μπόρεσαν να επικοινώνησαν με τους συγγενείς τους, για να προσκομίσουν τις ταυτότητές τους. Στο τμήμα παρέμειναν με τις χειροπέδες. Όταν οι γονείς των παιδιών πήγαν στο τμήμα, οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί είχαν φύγει και ήταν μόνο οι αστυνομικοί του τμήματος, μέχρι που επέστρεψε ο διμοιρίτης της εμπλεκόμενης διμοιρίας και άρχισε να τους παρακαλάει να μην κάνουν μήνυση και αφού αυτό δεν έπιανε, άρχισε να τους απειλεί ότι αν δεν αποσύρουν την μήνυση, θα μπλέξουν τα παιδιά τους.

Ως Attack στην ανεργία και την επισφάλεια καταγγέλλουμε τη ρατσιστική επίθεση της αστυνομίας στο σπουδαστή Κ.Μ. και καλούμε και όλους τους σπουδαστές των ΙΕΚ να καταδικάσουμε αυτή τη συμπεριφορά σε βάρος του συναδέλφου μας! Σκηνές σαν αυτή βλέπουμε πολύ συχνά τον τελευταίο καιρό με το κράτος και την αστυνομία να δείχνουν το αληθινό τους πρόσωπο, αυτό της καταστολής και της ωμής βίας απέναντι στο λαό και τη νεολαία, κάνοντας ξεκάθαρη και απροκάλυπτη επίθεση απέναντι στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες μας! Δεν είναι μακρινές εικόνες η εισβολή αστυνομικών σε κλαμπ στο Γκάζι πριν μερικές εβδομάδες, όπου ανάγκασαν 300 άτομα να παραμείνουν γονατιστά με τα χέρια στο κεφάλι για μία ώρα, ούτε και η άγρια καταστολή των φοιτητών την περασμένη βδομάδα στην ΑΣΟΕΕ που προασπίζονταν το άσυλο και το δικαίωμά τους σε Γενική Συνέλευση, όπως και η άδικη σύλληψη των δύο αγωνιστών του φοιτητικού κινήματος που ακολούθησε τις κινητοποιήσεις αυτές.

Η κυβέρνηση δείχνει πως ο νόμος και η τάξη που θέλει, βάζει στο στόχαστρο αυτούς που αγωνίζονται για τις σπουδές και τη ζωή τους, τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία. Όμως άμεσα και πολύ δυναμικά πήρε την απάντησή της, αφού οι μεγαλειώδεις διαδηλώσεις σε όλες τις πόλεις της χώρας για την 46η επέτειο απ την εξέγερση του Πολυτεχνείου έστειλαν μήνυμα από ένα νεολαιίστικο κίνημα που δε μασάει στην τρομοκρατία τους.

Εμείς δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να σταματήσουμε τη μάχη που δίνουμε απέναντι σε όσους θέλουν να μαυρίσουν τις ζωές και το μέλλον μας! Κι ας βγαίνουν διάφοροι πολιτικοί στα κανάλια να μιλούν για τη νεολαία, παίζοντας ένα στημένο θέατρο, εμείς ξέρουμε ότι στο δρόμο κρίνονται τα πάντα, στους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους, στα εργατικά σωματεία.

Καμία σύλληψη και καμία καταστολή δε θα τρομοκρατήσει τη μαχόμενη νεολαία που βγαίνει ξανά μαζικά και διεκδικητικά στους δρόμους! Και είναι αυτή η νεολαία που θα μπει μπροστά σε οποιονδήποτε δεχτεί τα «πυρά» της αστυνομίας και της κυβέρνησης, που δε θα αφήσει κανέναν/καμία απροστάτευτη στις επιθέσεις του κράτους και των μηχανισμών του, στις ρατσιστικές τους πρακτικές και ρητορικές! Είναι αυτή η νεολαία που τελικά θα τους ανατρέψει!

ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΒΡΩΜΑΝΕ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ!

Scroll to Top
Scroll to Top