Attack στην Ανεργία και την Επισφάλεια

Κάλεσμα σε σύσκεψη

unemployment-office-300x208

Συνάδελφοι και συναγωνιστές,

Για μια ακόμα φορά η κυβερνητική πολιτική των μνημονίων, της ΕΕ και του κεφαλαίου βάζει στο στόχαστρο τα δικαιώματα των ανέργων, των χιλιάδων επισφαλώς εργαζομένων και της νεολαίας. Το τελευταίο διάστημα έχουν πραγματοποιηθεί συσκέψεις και εκδηλώσεις για τα ζητήματα των ανέργων κι επισφαλώς εργαζομένων τις οποίες  και παρακολουθήσαμε. Επιχειρώντας να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη αγωνιστική δράσης στο πεδίο αυτό συμμετείχαμε στις δύο συσκέψεις που οργάνωσε η Ταξική Πορεία και στην εκδήλωση των Ενεργών Ανέργων καταθέτοντας την εμπειρία μας.

Θεωρούμε ότι η πρόταση για διεξαγωγή κινητοποίησης στο υπουργείο Εργασίας κινείται στην αναγκαία, θετική κατεύθυνση. Εκτιμούμε, όμως, ότι υπάρχει σήμερα ένα πλήθος από συλλογικοτήτες που μπορούν να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση, να συζητήσουν το περιεχόμενο και να συνδιαμορφώσουν τα υλικά της παρέμβασής μας. Εκτιμούμε, επίσης, ότι υπάρχει πραγματική δυνατότητα η κίνηση αυτή να πάρει πανελλαδικά χαρακτηριστικά με παρεμβάσεις και διαδηλώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Η πίστη μας αυτή εδράζεται τόσο στην εμπειρία του Διημέρου ενάντια στην ανεργία και την επισφάλεια, την κατά καιρούς συντονισμένη δράση των συλλογικοτήτων σε επιμέρους ζητήματα (απλήρωτοι εργαζόμενοι στα voucher, κινητοποιήσεις στην κοινωφελή εργασία κ.α) όσο και στην πρόσφατη κοινή και ιδιαίτερα επιτυχημένη σύσκεψη νεολαίας της εργασιακής περιπλάνησης στα πλαίσια της διαδήλωσης στη ΔΕΘ.

Με αυτά κατά νου προτείνουμε τα εξής:

  1. Τη διεξαγωγή σύσκεψης των συλλογικοτήτων γι αυτό το θέμα με ανοιχτό κάλεσμα και συζήτηση για το σύγχρονο πρόγραμμα πάλης ενάντια στην ανεργία, το χαρακτήρα των προγραμμάτων ΟΑΕΔ-ΕΣΠΑ, τη μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα εργασίας αλλά και πιο συγκεκριμένα ζητήματα των ανέργων σήμερα όπως είναι η δωρεάν μετακίνηση στα ΜΜΜ κ.α. Στο πλαίσιο αυτό προτείνουμε η ανοιχτή σύσκεψη να διεξαχθεί τη Δευτέρα 7.11
  2. Τη συμμετοχή της Συνέλευσης Αγώνα σε μια τέτοια προσπάθεια. Εκτιμούμε ότι η κοινή συντονισμένη δράση των σωματείων με τις συλλογικότητες της ανεργίας και της επισφάλειας καθώς και η προσπάθεια συγκέντρωσης κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων σ’ ένα σχεδιασμό που θα υπερβαίνει τη λογική ήττας των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ μπορεί να παίξει ιδιαίτερα ενισχυτικό ρόλο στην προσπάθειά μας.

Τέλος, προϋπόθεση για να είναι επιτυχημένη μια τέτοια κινητοποίηση αποτελεί η έγκαιρη προετοιμασία της, η προπαγάνδιση της στις γειτονιές και τους χώρους δουλειάς. Η κινητοποίηση αυτή μπορεί να δράσει πολλαπλασιαστικά στην μάχη ενάντια στον εργασιακό νόμο ενόψει της πανεργατικής απεργίας που προγραμματίζεται για το τέλος του Νοέμβρη.

Attack στην ανεργία και την επισφάλεια

Scroll to Top
Scroll to Top