Attack στην Ανεργία και την Επισφάλεια

Η έκκληση των 400 ιταλών και ιταλίδων εργαζομένων στην Υγεία: ανησυχούμε για τις χιλιάδες ασθενών, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε απεργία, στις 25 Μαρτίου να το κάνετε εσείς #scioperaperme (#απεργία για μένα)

Τετρακόσιοι/ες νοσηλευτές/τριες απ’ όλη την Ιταλία απηύθυναν έκκληση για συμμετοχή στην γενική πανιταλική απεργία που κήρυξε το Σωματείο Βάσης για τις 25 Μαρτίου για να αναγκάσει την κυβέρνηση να κλείσει εργοστάσια και γραφεία που δεν εμπλέκονται σε ουσιώδεις υπηρεσίες.

Οι νοσηλευτές/τριες, οι οποίοι/ες θα συμμετάσχουν συμβολικά με ένα λεπτό απεργίας, γράφουν στην έκκληση ότι «εμείς οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στην υγεία έχουμε μείνει μόνοι στην πρώτη γραμμή για να καταπολεμήσουμε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην υγεία. Χωρίς τον επαρκή εξοπλισμό ασφαλείας, χωρίς το τεστ πριν την εμφάνιση των συμπτωμάτων της μόλυνσης από τον ιό, αρρωσταίνουμε κατά χιλιάδες και γινόμαστε, παραδόξως, εμείς οι ίδιοι πηγή μόλυνσης».

«Όλα τα δικαιώματα έχουν ανασταλεί -συνεχίζει η έκκληση- ανάπαυση, διακοπές, άδεια, επέκταση των 104, απεργία: ήρωες ή άγγελοι όταν υποφέρουμε σιωπηλά, απειλούμενοι/ες με αντίποινα και απόλυση αν προσπαθήσουμε να υψώσουμε το ανάστημά μας ή να εγκαταλείψουμε αυτή την τάφρο».

«Ο Covid-19 έχει φέρει στο φως την αποδιάρθρωση της Εθνικού Συστήματος Υγείας – συνεχίζουν οι νοσηλευτές/τριες – και την προφανή αδυναμία διαχείρισης της δημόσιας υγείας από μια πολιτική που εδώ και χρόνια έχει βάλει το κέρδος των λίγων πάνω από την υγεία όλων». Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και σε αυτήν την έκτακτη ανάγκη, η απάντηση, για να ελαφρυνθούν οι εξαντλητικές αλλαγές που συνδέονται με την έλλειψη προσωπικού, είναι η προσωρινή πρόσληψη και η προσφυγή στους συνταξιούχους, αντί να προσλάβουν τους επιτυχόντων/ούσες των διαγωνισμών που έχουν ήδη ολοκληρωθεί.

Οι νοσηλευτές/τριες υπογραμμίζουν τη σημασία του κλεισίματος όλων των παραγωγικών δραστηριοτήτων που δεν είναι απαραίτητες, του λόγου δηλαδή κήρυξης της γενικής απεργίας, έτσι ώστε εκατομμύρια εργαζόμενοι/ες να μην υποχρεώνονται πλέον να συσσωρεύονται σε μέσα μεταφοράς για να κρατούν ανοιχτά εργοστάσια, αποθήκες, σούπερ μάρκετ, γραφεία, χωρίς να τηρούνται οι βασικοί κανόνες ασφαλείας, διευκολύνοντας έτσι τη διάδοση της λοίμωξης.

«Η ώρα της απεργίας είναι τώρα! -κλείνει η έκκληση- Υγεία και ασφάλεια πάνω απ ‘όλα! Αν και η δική μας θα είναι μια συμβολική απεργία -ένα λεπτό στην εναλλαγή μεταξύ του προσωπικού που υπηρετεί μεταξύ 13.30 και 14.30- ζητάμε από εσάς να απεργήσετε. Να το κάνετε για τους πολλούς, να το κάνετε και για εμάς. Δεν θέλουμε να είμαστε ούτε άγγελοι ούτε ήρωες, εμείς είμαστε οι εργαζόμενοι/ες στον τομέα της υγείας.»

Για να συμμετάσχετε στην έκκληση, στείλτε ένα email με όνομα, επώνυμο, ειδικότητα και τόπο εργασίας στη διεύθυνση mailscioperaperme@usb.it

#ScioperaPerMe (απεργία για μένα)
#IoNonPossoFalloTu (εγώ δεν μπορώ, κάντο εσύ)

μετάφραση από το ιταλικό κείμενο

Scroll to Top
Scroll to Top