Attack στην Ανεργία και την Επισφάλεια

Εργατικοί αγώνες από τον κόσμο: Πρωτομαγιά 2016

Στιγμιότυπα από τη μέρα αγώνα και μνήμης για τις θυσίες της εργατικής τάξης από διάφορες περιοχές του κόσμου… Μπορεί η Κυβέρνηση και το Υπουργείο εδώ να την αντιμετωπίζουν ως μια αργία που μετακινείται, αυτό όμως δεν συμβαίνει στη συνείδηση του κόσμου της εργασίας.

Τουρκία: Η αστυνομία χρησιμοποίησε αντλίες νερού και χημικά ενάντια στις χιλιάδες διαδηλωτών που βρέθηκαν στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, ενώ 25.000 αστυνομικοί βρίσκονταν γύρω από την πλατεία Ταξίμ εμποδίζοντας την προσέγγιση του σημείου. Σύμφωνα με το TeleSur ένας διαδηλωτής είναι νεκρός.

Η τουρκική αστυνομία συλλαμβάνει ένα διαδηλωτή ενώ αυτός προσπαθεί να προσεγγίσει την πλατεία Ταξίμ (Reuters)
Η τουρκική αστυνομία συλλαμβάνει ένα διαδηλωτή ενώ αυτός προσπαθεί να προσεγγίσει την πλατεία Ταξίμ (Reuters)

Γαλλία: Σε ασφυκτικό κλοιό ολόκληρη η Γαλλία για την Πρωτομαγιά μετά και τις μεγαλειώδεις πορείες της απεργίας στις 28 Απριλίου. Η αυξανόμενη οργή στις προτεινόμενες αλλαγές σε σχέση με τα εργασιακά έχει οδηγήσει εδώ και δύο μήνες νεολαία και εργαζόμενους στους δρόμους.

Πορεία στη Bordeaux, 01.05.2016 (AFP)
Πορεία στη Bordeaux, 01.05.2016

Ρωσία: Δεκάδες χιλιάδες βρέθηκαν στους δρόμους της Μόσχας, με τα συνθήματα να επικεντρώνονται στο ύψος των μισθών και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, χωρίς να ασκούν ιδιαίτερη κριτική στις επιλογές της κυβέρνησης Πούτιν, όπως συμβαίνει συνήθως στις πορείες που οργανώνει το κυβερνών κόμμα. Ξεχωριστές πορείες υπήρξαν από αντιπολιτευόμενες οργανώσεις της Αριστεράς.

Φιλιππίνες: Περίπου 2000 διαδηλωτές βρέθηκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας σήμερα, ενώ η χώρα βρίσκεται στην τελική ευθεία για τις προεδρικές εκλογές. Η αστυνομία χρησιμοποίησε αντλίες νερού και χημικά για να εμποδίσει τους διαδηλωτές να φτάσουν στην αμερικανική πρεσβεία.

Ταϊβάν: Τα σωματεία βρέθηκαν στους δρόμους στην Tapei διεκδικώντας μείωση των ωρών εργασίας και αυξήσεις στους μισθούς.

taiwan

Κούβα: Εκατομμύρια βρέθηκαν στην ετήσια πορεία για την εργατική πρωτομαγιά στην Κούβα. Η πορεία ξεκίνησε στις 7 το πρωί (τοπική ώρα) και για τη συμμετοχή ανθρώπων από όλο το νησί είχαν προβλεφθεί μέσα μεταφοράς.

cuba
Πορεία στην Plaza de la Revolución (Cubadebate)
Scroll to Top
Scroll to Top