Attack στην Ανεργία και την Επισφάλεια

Εργατικοί αγώνες από τον κόσμο-Γαλλία: νεολαία και εργατικό κίνημα ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα (Μέρος Α’)

nuit deboutΕργαζόμενοι και φοιτητές συνεχίζουν εδώ και δύο μήνες τις κινητοποιήσεις τους στη Γαλλία μπροστά στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά. Η καθημερινή κατάληψη της πλατείας République είναι πραγματικότητα-με κυβέρνηση και αστυνομία να προσπαθούν να καταστείλουν τους διαδηλωτές, μέχρι στιγμής χωρίς καρπούς. To κίνημα ανανεώνεται και συνεχίζει!

Στις 28.04 υπάρχει 24ωρη απεργία αλλά οι συλλογικότητες του κινήματος δεν σταματούν εκεί. Μιλούν για τη συνέχεια, όχι απλά βλέποντας τους κόμβους της απεργίας και της πρωτομαγιάς, αλλά ανανεώνοντας διαρκώς τα ραντεβού. Οι ίδιοι λένε ότι με την αυριανή τους κινητοποίηση μπαίνουν στο δεύτερο γύρο αναμέτρησης με την κυβέρνηση και την καταστολή από την αστυνομία. Τα γεγονότα θα είναι πυκνά-όπως θα είναι και στην Ελλάδα, με διαφορετικό βέβαια τρόπο. Για να μπορέσουμε να τα παρακολουθήσουμε καλούμε όποιον/όποια το επιθυμεί να βοηθήσει στέλνοντας ειδήσεις ή όποιο άλλο υλικό, μεταφρασμένο ή μη, στο mail της Attack, againstmodernslavery@gmail.com.


 

μεταφράσεις από τη Δήμητρα Κοντοέ


Ανακοίνωση του Coordination Nationale Etudiante (Εθνικό συντονιστικό φοιτητών) σχετικά με τις δηλώσεις Βαλλς

Το Εθνικό συντονιστικό φοιτητών, που περιλαμβάνει 68 πανεπιστήμια και ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης που έχουν κινητοποιηθεί ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο, δηλώνει και πάλι ότι θα αγωνιστεί με στόχο την ολική απόσυρση του κειμένου, χωρίς διαπραγματεύσεις και χωρίς τροποποιήσεις.

Υπενθυμίζει επίσης, την αρχή της αυτόνομης οργάνωσης με γενικές επιτροπές και συντονιστικά: ο μόνος που μπορεί να εκπροσωπήσει το κίνημα είναι το ίδιο το κίνημα. Έτσι, αποστασιοποιείται από τις στρατηγικές διαπραγμάτευσης τις οποίες υποστηρίζουν ορισμένοι συνδικαλιστικοί χώροι, και κυρίως η UNEF (φοιτητική παράταξη).

Τα αιτήματά μας δεν ικανοποιούνται από αυτά που προτείνει σήμερα η κυβέρνηση. Αυτές οι εξαγγελίες δεν είναι παρά ημίμετρα απέναντι στην άγρια επίθεση που περιλαμβάνει αυτό το εργασιακό νομοσχέδιο. Όπως τα 2/3 των Γάλλων, έτσι κι εμείς συνεχίζουμε να αντιτασσόμαστε σ’ αυτόν το νόμο. Ο Μανουέλ Βαλλς με αυτά τα μέτρα απευθύνεται στη «νεολαία» αλλά η συγκεκριμένη προγραμματισμένη καταπάτηση των Εργασιακών Δικαιωμάτων θα επηρεάσει την κοινωνία στο σύνολό της.

Για εμάς δεν έχει αλλάξει τίποτα. Αύριο θα είμαστε και πάλι στο δρόμο μαζί με τους εργαζομένους, τους επισφαλώς εργαζομένους και τους ανέργους. Καλούμε επίσης σε κινητοποιήσεις στις 14, 20 και 28 Απριλίου.
Δεν διαπραγματευόμαστε και δεν υποχωρούμε, συνεχίζουμε στο δικό μας δρόμο
.
Εκπρόσωποι του CNE, 11 Απριλίου 2016

(πηγή)


ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ, Η ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΟΡΘΙΩΝ : ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΦΟΒΗΘΟΥΝ

Η «Νύχτα των ορθίων» καλεί συνδικαλιστικές οργανώσεις και αγωνιστές σε συζητήσεις με έναρξη την 28η Απριλίου

Καθώς ο δεύτερος γύρος των κινητοποιήσεων ενάντια στον εργασιακό νόμο ξεκινά στις 28 Απριλίου –με τη «Νύχτα των ορθίων» να γεννιέται στον απόηχό των πρώτων κινητοποιήσεων, ή καλύτερα σαν συνέχισή τους, στο πλαίσιο μιας λογικής απόρριψης της επισφάλειας και της ανεργίας- όσοι συμμετέχουν στη «Νύχτα των ορθίων» ή/και μέλη των συνδικάτων, απευθύνουν κάλεσμα σε συνδικαλιστικές οργανώσεις και σε ανεξάρτητους αγωνιστές να συμβάλλουν με τις δικές τους δυνάμεις στον αγώνα, με έναρξη την 28η Απριλίου, αμέσως μετά το συλλαλητήριο, στην place de la République. Προωθούμε παρακάτω το κάλεσμα που υπέγραψαν η «Νύχτα των ορθίων» και διάφορες επιτροπές (βλ. παρακάτω).

Ως συμμετέχοντες στη «Νύχτα των ορθίων» ή/και ως μέλη διάφορων συνδικάτων, επιδιώκουμε τη σύγκλιση αυτών των δύο ρευμάτων του κινήματος «ενάντια στο νόμο El-Khomri και στον κόσμο που αυτός που αντιπροσωπεύει».

Γι’ αυτό, θέλουμε όλες οι διαδηλώσεις, την 28η Απριλίου, την Πρωτομαγιά και οι επόμενες να δώσουν ένα έναυσμα ομοψυχίας στην place de la République, με πολλούς διαφορετικούς τρόπους που μένει να συνδιαμορφώσουμε: κοινές συζητήσεις, συνελεύσεις, κ.λπ.

Στόχος μας είναι η place de la République να γίνει το μέρος όπου θα καταλήγουν όλα τα προσεχή συλλαλητήρια, ώστε να συναντηθούν εργαζόμενοι και νεολαία, ώστε οι διεκδικήσεις μας να μας φέρουν πιο κοντά στην ουτοπία.

Ζητάμε από όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, εργατική συνομοσπονδία CGT, Solidaires, Force Ouvrière, FSU, CNT καθώς και από όλα τα υπόλοιπα συνδικάτα μαζί με τους συνδικαλιστές που αντιτίθενται στο νόμο El-Khomri, να πάρουν μέρος σε αυτές τις στιγμές ομοψυχίας και αγώνα, από τα μικρότερα σωματεία και τις τοπικές ενώσεις, ως τις μεγαλύτερες ομοσπονδίες και τις συνομοσπονδίες.

Συγκεντρωνόμαστε από τις 28 Απριλίου, μετά το συλλαλητήριο, στην place de la République, για να συζητήσουμε με πνεύμα ελευθερίας και διαλόγου, να βρούμε τα σημεία συμφωνίας και διαφωνίας, να εντοπίσουμε τις διαφορές μας αλλά και τους κοινούς μας αγώνες και ελπίδες. Σήμερα, μόνο η ενότητα αυτή μπορεί να τρομάξει την ολιγαρχία και να τη βγάλει από τη μέση.

Το κείμενο υπογράφουν: l’Assemblée Populaire Parisienne des 22 et 23 avril 2016 ; l’Assemblée de la NuitDebout Sainte-Foy-La-Grande ; la Commission Convergence des Luttes ; la Commission Action ; la Commission Grève Générale ; l’Assemblée de la NuitDebout Caen ; l’Assemblée de la NuitDebout Chambéry, la Commission accueil et sérénité ; la Commission Drogue et Liberté ; la Commission Vote Blanc κ.α…

(πηγή) 

 

Scroll to Top
Scroll to Top