Attack στην Ανεργία και την Επισφάλεια

ΔΕ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑ ΔΟΥΛΟΙ!

PRWTATAK

Η φετινή Πρωτομαγιά έρχεται σε μία περίοδο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξαπολύει την χειρότερη επίθεση προς τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νέα γενιά, υπό το φόντο πάντα της κρίσης. Ακολουθώντας τις επιταγές τις Ε.Ε. και προσπαθώντας με νύχια και με δόντια να φανεί «εντάξει» προς τους εταίρους μας και να κλείσει την 2η αξιολόγηση, δεν διστάζει να περάσει νέα αντεργατικά και ακόμα πιο βάρβαρα μέτρα για τους εργαζόμενους όπως επίσης και να ξεπουλήσει την δημόσια περιουσία με πρώτο αυτή τη φορά το ξεπούλημα της ΔΕΗ / ΑΔΜΗΕ. Πιο συγκεκριμένα, στο ήδη «αντιδραστικό» εργασιακό τοπίο, η κυβέρνηση επιχειρεί να θεσμοθετήσει σημαντικές τομές που διευρύνουν την ανακύκλωση της ανεργίας, περιορίζουν τα δικαιώματα των ανέργων και εδραιώνουν τις ελαστικές μορφές εργασίας προσυπογράφοντας τους όρους κοινωνικής καταστροφής για τον κόσμο της εργασίας και ειδικά για την νέα γενιά (προγράμματα ΟΑΕΔ, κοινωφελή εργασία, ποινολόγιο ανέργων, μετατροπή επιδόματος ανεργίας σε εργοδοσίας, νέες μορφές ελαστικής εργασίας με νέου τύπου συμβάσεις).

Το Σικάγο του 1886 αποτελεί μία από τις πιο λαμπρές στιγμές του εργατικού κινήματος. Οι συνθήκες εργασίας που επικρατούν είναι άθλιες, εξοντωτικές και μεσαιωνικές. Οι καταπιεσμένοι εργάτες και τα εργατικά σωματεία κηρύττουν απεργία με κυρίαρχο σύνθημα «8 ώρες δουλειά– 8 ώρες ανάπαυση – 8 ώρες ύπνο», διεκδικώντας την 8ωρη εργασία, την Κυριακάτικη αργία και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Το κράτος και οι δυνάμεις καταστολής χτυπούν το κίνημα. Η κινητοποίηση αυτή στο Σικάγο και στις ΗΠΑ, μπορεί να πνίγηκε στο αίμα, αλλά αποτελεί ακόμα ορόσημο για την κατοχύρωση θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων, αποδεικνύοντας ότι οι ανυποχώρητοι, μαζικοί και δυναμικοί αγώνες που δεν φοβούνται να συγκρουστούν και να αμφισβητήσουν το καθεστώς εκμετάλλευσης μπορούν να νικούν!

Απέναντι λοιπόν στη μαύρη και δυσοίωνη προοπτική που μας περιγράφουν, είναι επιτακτική ανάγκη οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και η νεολαία να βγούμε στο προσκήνιο και να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν. Να δώσουμε τους ταξικούς αγώνες που αντιστοιχούν στο σήμερα, κόντρα στον αστικοποιημένο συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που στην πράξη αντιστρατεύονται τα εργατικά συμφέροντα και διευκολύνουν την κυβέρνηση και τις δυνάμεις όλου του πολιτικού συστήματος να περάσουν την πολιτική της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κεφαλαίο. Με συσπείρωση στους χώρους δουλειάς, σε σωματεία, σε λαϊκές συνελεύσεις και συλλογικότητες ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων, με συντονισμό των ταξικών και αγωνιστικών σωματείων και συλλογικοτήτων να παλέψουμε με μαχητικότητα για να ζήσει ο κόσμος της δουλειάς και να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική κυβερνήσεων-ΕΕ-ΔΝΤ-εργοδοσίας.

1mah

ΔΕ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑ ΔΟΥΛΟΙ!

Απαιτούμε εδώ και τώρα :

  • Να μη θεσμοθετηθεί το ΠΟΙΝΟΛΟΓΙΟ ΑΝΕΡΓΩΝ
  • Κανένα δάνειο  – είτε από τη Παγκόσμια Τράπεζα, είτε από την ΕΕ – για τη συνέχιση αυτής της αντιδραστικής πολιτικής.
  • ΜΟΝΙΜΗ και ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ για όλους!
  • Να κατοχυρωθούν όλα τα δικαιώματα των «ωφελούμενων» σε προγράμματα του ΟΑΕΔ στη βάση του εργατικού δικαίου.
  • Καμία θεσμοθέτηση νέων μορφών ελαστικής εργασίας.
  • Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις & κατάργηση των προγραμμάτων ΟΑΕΔ-ΕΣΠΑ. Απαγόρευση των απολύσεων, ούτε σκέψη για απελευθέρωση τους.

ΚΑΛΟΥΜΕ 11.00 στο Μουσείο με την πρωτοβουλία των πρωτοβάθμιων σωματείων για τον συντονισμό

1hmah

Scroll to Top
Scroll to Top