Attack στην Ανεργία και την Επισφάλεια

Για τη σημερινή συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συγκέντρωση στο υπουργείο εργασίας στα πλαίσια της «μέρας αγώνα ενάντια στην ανεργία και στην ελαστική εργασία» που είχε καλέσει η πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων για τον συντονισμό. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν μέλη σωματείων από τους ΟΤΑ, το χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και τους μισθωτούς τεχνικούς, καθώς και εργαζόμενοι στις υπηρεσίες ασύλου κ.α. Η συγκέντρωση ενώθηκε και με τη διαδήλωση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, που βρέθηκαν εκεί σε συνέχεια των δυναμικών κινητοποιήσεων τους στο υπουργείο παιδείας.

Αντιπροσωπία βρέθηκε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Α. Νεφελούδη. Στα αιτήματα που καταθέσαμε, οι απαντήσεις του Α. Νεφελούδη ήταν τουλάχιστον προκλητικές. Αφού ξεκαθάρισε ότι επίδομα ανεργίας για το Πάσχα δεν πρόκειται να δοθεί, προχώρησε σε κατάφωρα ψέματα λέγοντας πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει κατοχυρώσει νομικά τα εργατικά κι ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στην κοινωφελή!! Υποστήριξε  ότι τα Voucher θα καταργηθούν -τη στιγμή που αναμένονται τα νέα προγράμματα τουρισμού- και παρουσίασε ως «επιτυχία» την ανεπαίσθητη μείωση της ελαστικής εργασίας, που σύμφωνα με τον ίδιο αναμένεται να ανακοινωθεί.

Η δικιά μας απάντηση είναι η μάχη για να καταργηθούν όλα αυτά τα προγράμματα σύγχρονης σκλαβιάς, ο αγώνας για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, για επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις.

Επόμενο ραντεβού αύριο Πέμπτη 6 Απρίλη στις 6:30 μμ, στην πορεία που καλεί ο η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για τον συντονισμό, μαζί με όλες τις μαχόμενες δυνάμεις του κινήματος.

Scroll to Top
Scroll to Top