Attack στην Ανεργία και την Επισφάλεια

Αυτοκτονία εργαζόμενης που παρέμενε 15 μήνες απλήρωτη

     arv_2

Μας κόβουν τους μισθούς μας, ξεθεμελιώνουν τα εργατικά μας δικαιώματα ένα προς ένα, μας οδηγούν στην αυτοκτονία. Πόσους ακόμα θανάτους θα μετρήσουμε για τα κέρδη των αφεντικών;

42χρονη εργαζόμενη στα σουπερμάρκετ Καρυπίδη των Γιαννιτσών, έχοντας μείνει 15 μήνες απλήρωτη και όντας απελπισμένη, οδηγήθηκε στην αυτοκτονία. Αυτή και οι συνάδελφοι της βρίσκονται υπό καθεστώς απληρωσιάς 1,5 χρόνο χωρίς την καταβολή επιδόματος επίσχεσης και δικαίωμα για επίδομα ανεργίας. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σφυρίζει αδιάφορα παίζοντας με τις ζωές των εργαζομένων, με κούφιες υποσχέσεις για νέα ανάπτυξη της οικονομίας που από πίσω της κρύβει μαζική ανεργία και φτώχεια για εμάς και κέρδη, φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις και διευκολύνσεις για το κεφάλαιο.

Στο ίδιο κλίμα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας A. Νεφελούδης είχε το θράσος να τοποθετηθεί για το ζήτημα με ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης κατηγορώντας τη “Δικαιοσύνη” που δεν λαμβάνει μέτρα ενάντια σε τέτοιους επιχειρηματίες. Σαν να μην είναι αυτός και η Κυβέρνησή του υπεύθυνοι για την αυτοκτονία της εργαζόμενης, σαν να μην ψήφισαν αυτοί επανειλημμένα τις σωρούς των αντιλαϊκών μέτρων που της στέρησαν τη ζωή. Δεν περιμέναμε αυτόν για να μάθουμε πως η Δικαιοσύνη είναι ταξική, μια Δικαιοσύνη που μόλις λίγες μέρες πριν αποφάσισε οτι δεν αποτελεί βλαπτική μεταβολή των όρων της σύμβασης η μη καταβολή των δεδουλευμένων. Αυτό όμως δεν ξεπλένει τις ευθύνες της Κυβέρνησης, ας το καταλάβουν καλά.

Δεν θα ανεχθούμε καμία άλλη ζωή να χαθεί για τα κέρδη των αφεντικών που μας θεωρούν αναλώσιμες υπάρξεις προς εκμετάλλευση με την πλήρη στήριξη της Κυβέρνησης και των υπηρετών του συστήματος. Μόνη λύση η μαζική οργάνωση από τα κάτω για τη διεκδίκηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και ο αγώνας για μια αξιοπρεπή ζωή!

Scroll to Top
Scroll to Top