Attack στην Ανεργία και την Επισφάλεια

ΑΠΕΡΓΙΑ 1Η ΝΟΕΜΒΡΗ : ΚΟΜΒΟΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!

1_11_18_apergia_1

Οκτώβρης 2018. Ζούμε ακόμα στον απόηχο από τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για την έξοδο από τα μνημόνια και το σπάσιμο της εποπτείας. Ζούμε υπό το νέο αφήγημα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και τις νέες θέσεις εργασίας για τους νέους. Η χώρα πλέον, λένε, έχει αλλάξει σελίδα.

Ή μήπως όχι;

Ούτε κόμμα δεν έχει αλλάξει από τους 700+ ψηφισμένους μνημονιακούς νόμους όπου εδώ και 10 σχεδόν χρόνια έχουν οδηγήσει το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας να δυσκολεύεται να ζήσει καθημερινά. Πίσω από τις φιέστες για τις επεκτάσεις ορισμένων Συλλογικών Συμβάσεων και την πρωτοβουλία για κατάργηση του υπο-κατώτατου μισθού, φαίνεται η προσπάθεια για την ολοκληρωτική επέκταση στην αγορά εργασίας του κατώτατου μισθού. Ο οποίος, όμως, θα αποφασιστεί από την κυβέρνηση τον Ιανουάριο και θα είναι αυτός που θα υποδείξει ο ΣΕΒ, η Ε.Ε. και το ΔΝΤ, μην κατά λάθος αυξηθεί από τα υψηλά επίπεδα που βρίσκεται τώρα και προκληθεί κάποιο σοκ στις αγορές…

Ο κόσμος της εργασίας, η νεολαία της συνεχούς εργασιακής περιπλάνησης δεν παραμυθιάζεται πλέον. Ανάμεσα στις ουρές του ΟΑΕΔ, στα ατέλειωτα ωράρια, στις μαύρες και κακοπληρωμένες βάρδιες ξέρουμε ότι εμείς δεν είμαστε κομμάτι αυτής της γιορτής.

Όσο, λοιπόν, κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση προωθούν τις πιο βάρβαρες και αντεργατικές πολιτικές εις βάρος μας, με ασφυκτικά μέτρα, μισθούς-χαρτζιλίκι και καμία ασφάλεια για την επόμενη μέρα, είναι επιτακτική ανάγκη αυτού του κόσμου και ευρύτερα του λαϊκού και εργατικού κινήματος να επιβάλουν τα συμφέροντά τους. Να βάλουμε μπροστά τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας για ένα μέλλον και ζωή με αξιοπρέπεια, ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα, με στόχο την ανατροπή του εργατικού μεσαίωνα που βιώνουμε και της πολιτικής που μας οδήγησε εδώ.

Από τον Ιούνιο μια σημαντική προσπάθεια έχει ξεκινήσει από κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία του ιδιωτικού τομέα οργανώνοντας διακλαδική απεργία με βασικό αίτημα τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, οι οποίες θα κατοχυρώνουν τα δικαιώματα των εργαζομένων και δεν θα υπόσχονται ψίχουλα, αλλά ριζικές αυξήσεις στους μισθούς και προστασία στους εργαζόμενους. Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την ΑΠΕΡΓΙΑ που έχει καλεστεί την 1η Νοέμβρη, μια απεργία ανεξάρτητη από εργοδότες, κυβέρνηση και δανειστές. Καλούμε όλο αυτόν τον κόσμο που δεν βλέπει τον εαυτό του να συμμετέχει στο παραμύθι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να συμμετέχει στην Απεργία.

Κόντρα στην συνδικαλιστική αφρόκρεμα των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που πλέον έχουν γίνει ο επίσημος συνομιλητής της κυβέρνησης και του ΣΕΒ. Ενάντια στην λογική της απεργιακής φιέστας και της «Κοινωνικής Συμμαχίας», η δράση των ίδιων των εργαζομένων και των πρωτοβάθμιων σωματείων τους είναι η ικανή προϋπόθεση για πραγματικό αγώνα. Η διακλαδική απεργία δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι ένα κατασκεύασμα «από τα πάνω». Θα είναι η κοινή δυναμική πολλών κλαδικών και επιχειρησιακών απεργιών οργανωμένων «από τα κάτω».

Γιατί όσο εμείς δεν αντιδρούμε, τόσο η ανάπτυξη τους θα συνεχίζεται. Γιατί όσο εμείς νομίζουμε ότι δεν αλλάζουν τα πράγματα, τόσο θα παραμένει ατελείωτη η επίθεση στις ζωές μας. Ώρα να μπει ένα τέλος…

ΟΛΕΣ/ΟΛΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΝ 1η ΝΟΕΜΒΡΗ

Scroll to Top
Scroll to Top