Attack στην Ανεργία και την Επισφάλεια

Ανταπόκριση από την ΑΠΕΡΓΙΑ στο Εμπόριο! Κυριακή 5_11

Στην Ερμού και σε γειτονιές της Αθήνας, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις ανά την Ελλάδα πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις ενάντια στο άνοιγμα των μαγαζιών την Κυριακή! Κάτω από τις επωνυμίες μεγάλων εταιρειών, πολυεθνικών του εμπορίου κρεμάστηκαν πανό εκατοντάδων συλλογικοτήτων, ενώ απεργιακές φρουρές μετέδιδαν το μήνυμα. ΠΟΤΕ την ΚΥΡΙΑΚΗ!

Στο κέντρο της Αθήνας για άλλη μια φορά έκαναν την εμφάνιση τους τα παιδιά του Τσίπρα, και της ΕΕ, τα παιδιά της υγειούς επιχειρηματικότητας οι ReWorkers. Η καταγέλαστη αυτή παρέα πιστή στο ραντεβού της με το δημοσιογραφικό φακό, δεν εμφανίστηκε πουθενά αλλού, σε καμία άλλη πόλη ή γειτονιά.

Το κίνημα όμως ενάντια στην απελευθέρωση του ωραρίου και στο άνοιγμα των μαγαζιών τις Κυριακές τους έχει ξεπεράσει, δεν είναι για το θεαθείναι. Έχει πανελλαδική εμβέλεια και προσπαθεί “από τα κάτω” να οργανώσει μια πραγματική μάχη απέναντι στον κλάδο-μεγαλύτερο εργοδότη που στο στόχαστρο του έχει βάλει τον ελεύθερο μας χρόνο. Τις Κυριακές μας που είναι για ξεκούραση, αναστοχασμό, κοινωνικοποίηση και ψυχαγωγία, ΟΧΙ για εκμετάλλευση!

Σωματεία, εργατικές συλλογικότητες πρέπει να απομονώσουν τέτοιες δυνάμεις και να ορθώσουν ανάστημα σε κυβέρνηση-ΕΕ-εργοδοσία που μας θέλουν δούλους 24×7, άμεσα διαθέσιμους και ανοργάνωτους. Ως ATTACK βρεθήκαμε σε όσο το δυνατόν περισσότερες συγκεντρώσεις μπορούσαμε στηρίζοντας τον αγώνα των συναδέλφων μας στο εμπόριο!

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ! ΚΑΤΩ Ο ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ!

Ακολουθούν φωτογραφίες από το κέντρο της Αθήνας, Ζωγράφου, Νέα Ιωνία, Καλλιθέα, Θεσσαλονίκη

Αθήνα

5_2_Kentro 5_2_Kentro2 5_2_Kentro3

5_2Kentro

Θεσσαλονίκη

5_2_thess

5_2_thess2

Νέα Ιωνία

5_2_ni

Καλλιθέα

5_2_kali

5_2_kali2

Ζωγράφου

5_2_z5 5_2_z4 5_2_z7

Scroll to Top
Scroll to Top