Attack στην Ανεργία και την Επισφάλεια

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΜΕΤΚΑ

Την Πέμπτη 27.11 πραγματοποιήθηκε απεργιακή κινητοποίηση στις εγκαταστάσεις της ΜΕΤΚΑ, με τη συμμετοχή της ATTACK.

Οι πάνω από 100 συμμετέχοντες μέλη του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών (ΣΜΤ), το οποίο  κάλεσε την κινητοποίηση, αλλά και εργατικών σχημάτων άλλων κλάδων, εργατικών λεσχών και συλλογικοτήτων γειτονιάς δώσαμε δυναμικό παρόν στις εισόδους της ΜΕΤΚΑ διαμαρτυρόμενοι για την απόλυση του συναδέλφου μας

Η απόλυση είχε στόχο την τρομοκράτηση των εργαζόμενων. Η εταιρία επέλεξε να στοχοποιήσει το συνάδελφο γιατί ρώτησε για τις υπερωρίες και ζήτησε να του κοινοποηθούν οι όροι της σύμβασής του, ενώ παράλληλα προσπαθεί με συκοφαντίες εναντίον του να ρίξει στάχτη στα μάτια των συναδέλφων του στη METKA (βλ. την ανακοίνωση του ΣΜΤ).

Η διοίκηση της ΜΕΤΚΑ θορυβημένη από τη μαζικότητα της κινητοποίησης κάλεσε την αστυνομία έξω από τις εγκαταστάσεις της, γεγονός το οποίο δεν έμεινε αναπάντητο. Η συγκεντρωμένοι απαίτησαν να αποχωρήσει η αστυνομία όπως και έγινε.

Μετά την απόσπαση ορισμένων δεσμεύσεων από την πλευρά της εργοδοσίας εγκαταλείψαμε τις εγκαταστάσεις της ΜΕΤΚΑ, προκειμένου να συμμετάσχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων στο Μουσείο.

Δείτε περισσότερα στην ανακοίνωση του ΣΜΤ για την κινητοποίηση

metka1 metka2 metka3 metka4

 

Scroll to Top
Scroll to Top