Ανακοίνωση για την κινητοποίηση στην Teleperformance (26.1)

20160126_091610
Η Attack στην ανεργία και την επισφάλεια συμμετείχε την Τρίτη 26/1 στην κινητοποίηση έξω από την εταιρεία Teleperformance, με αφορμή τις πρόσφατες απολύσεις 10 συναδέλφων και τις άθλιες συνθήκες εργασίας.
Με έκπληξη είδαμε, ότι αυτή η εταιρεία – σύγχρονο κάτεργο, που αυτοδιαφημίζεται ως “best place to work”, μας υποδέχθηκε από νωρίς το πρωί με παρουσία δέκα σεκιουριτάδων στην είσοδο, μπράβων σε ετοιμότητα και ενός περιπολικού της αστυνομίας! Η Τeleperformance με αυτή της την κίνηση θέλησε πρώτα απ’ όλα να τρομοκρατήσει τους ίδιους τους εργαζόμενους που δουλεύουν σε αυτήν. Θέλησε επίσης να τρομοκρατήσει τα σωματεία και τις συλλογικότητες που στέκονται στο πλευρό των απολυμένων. Καταγγέλουμε σε όλους τους τόνους αυτή την κίνηση.
20160126_091901
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν πολλά σωματεία από το χώρο των τηλεπικοινωνιών και άλλες εργατικές συλλογικότητες, με σκοπό να ενημερώσουν τους εργαζόμενους αλλά και να ζητήσουν το λόγο από τη διοίκηση για τις άθλιες συνθήκες εργασίας, τις υπερωρίες, το κλίμα τρομοκρατίας. Ύστερα από έντονη πίεση από πλευράς των συγκεντρωμένων, έγινε δεκτή μια αντιπροσωπεία σωματείων και συλλογικοτήτων προκειμένου να κατατεθούν τα ψηφίσματα.
20160126_091603
Αφού ρωτήθηκε η διοίκηση για όλα αυτά τα ζητήματα, μόνο ως κοροϊδία μπορούμε να εκλάβουμε την απάντησή της…
Για τις απολύσεις, μας είπε ότι δεν υπάρχουν απολύσεις, μόνο λήξεις συμβάσεων.
Για τις υπερωρίες, μας απάντησε ότι κανείς δεν έχει υποχρέωση να κάνει υπερωρίες αν δεν το επιθυμεί.
Για τους μπράβους και την αστυνομία, μας απάντησε ότι είναι επιθυμία των εργαζόμενων (!) καθώς γίνονται συχνά κλοπές στο κτίριο!
 
Όλα αγγελικά πλασμένα στην Teleperformance; Δεν το πίστεψε κανείς!
Οι απολύσεις της Teleperformance για να μη μειώσει τα εκατομμύρια που βγάζει κάθε χρόνο, το καθημερινό ξεζούμισμα που κάνει στους εργαζόμενούς της, οι συμβάσεις του ενός και των δυο μηνών, οι άπειρες υπερωρίες που πληρώνονται σε κουπόνια, αλλά και η απίστευτα προκλητική απάντηση της διοίκησης, μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο! Η Teleperformance σημερα πήρε ξεκάθαρο μήνυμα: Ξέρουμε τι πραγματικά συμβαίνει στην εταιρεία. Θα είμαστε εκεί όσες φορές κι αν χρειαστεί προκειμένου να μπει ένα τέλος στην πλήρη καταστρατήγηση των δικαιωμάτων μας!
Η Τeleperformance για εμάς δεν είναι απλά ένα ακόμα κάτεργο. Συμβολίζει τον κόσμο του αμύθητου πλούτου που συσσωρεύεται σε οργανισμούς-κολοσσούς, ενώ εμείς-η κοινωνική πλειοψηφία-ανακυκλωνόμαστε στην ανεργία, την επισφάλεια και τη μιζέρια. Εμείς που κάθε μέρα φοράμε τα ακουστικά, μπορούμε να κάνουμε ακόμα και γίγαντες σαν την Τeleperformance να αναδιπλωθούν. Δε θα τους αφήσουμε να εκμεταλλεύονται το ότι ποτέ δεν ονειρευτήκαμε να δουλεύουμε σε ενα τηλεφωνικό κέντρο. Η δουλεια μας όσο κι αν απο την άποψη του περιεχομένου φαινεται υποτιμημένη, αξίζει πιο πολλα απο όσα μας δίνονται. Απόδειξη τα αδιανόητα κέρδη της teleperformance και η διαρκής ανάπτυξη των επιχειρήσεων αυτού του τυπου κ κλάδου! Για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια πρεπει να χτίσουμε τη δίκη μας άμυνα απέναντι σε κάθε πρόκληση απο πλευράς εργοδοσίας, πρέπει να πούμε εμείς πώς πρέπει να ‘ναι η δουλειά και να το επιβάλλουμε με αγώνες. Εμείς που φοράμε καθε μερα τα ακουστικά… εμείς που πάνω μας στηρίζονται τα κέρδη τους.
  • ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ!
  • ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΕΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ! ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ!
  • ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ – ΜΙΣΘΟΙ στο ύψος των αναγκών μας / απόλυτος ΣΕΒΑΣΜΟΣ των εργατικών μας δικαιωμάτων (διάλειμμα, ρεπό, άδειες κτλ).
  • ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ σε καθε χώρο δουλειας!
Οργάνωση-συλλογικότητα-αλληλεγγύη

Attack στην ανεργία και την επισφάλεια

Τηλ 6987802255

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *